Nascimento moet het tij keren

27 oktober 2010 om 00:00 Sport

Het scenario lijkt perfect geschreven. Donderdag speelde Sparta voor de districtsbeker en zaterdag waren de spelers vrij, zodat maandag een geheel nieuwe start kan worden gemaakt. De man die dan voor de groep staat, David Nascimento, bereidde zich al voor op zijn nieuwe baan. ,,Ik ben gaan kijken naar Katwijk tegen RVVH. Daardoor heb ik een indruk gekregen van onze komende tegenstander, al speelden ze met veel spelers die gebruikelijk wissel staan.”

NIJKERK - Sparta Nijkerk heeft vrijdag een nieuwe hoofdtrainer gestrikt. David Nascimento is de man die de komende maanden het team gaat leiden met maar één doelstelling: handhaving in de Topklasse.

Zijn eigen ploeg, Sparta, zag hij inmiddels ook al twee maal spelen. In het geruchtencircuit circuleerde de naam David Nascimento dan ook al veelvuldig als vervanger van de ontslagen Raymond Schuurman. Wat de hoofdtrainer zag, stelde hem gerust. ,,Er zit veel voetbal in de ploeg en Sparta staat te laag voor de aanwezige kwaliteiten. Ik heb diverse collega’s gesproken, ook ex-trainers van Sparta, en zij beamen dat beeld. De komende periode gaan we keihard werken om de kwaliteiten om te zetten in resultaten, want we moeten in de middenmoot meekunnen.”

De 44-jarige ex-prof van onder andere Roda JC en RKC Waalwijk heeft het trainersdiploma ‘Coach Betaald Voetbal’ en was als trainer onder andere actief als assistent-trainer bij FC Utrecht. Sinds zijn vertrek daar runt Nascimento een voetbalschool in Den Haag.

Ambitie

Vanaf de zijlijn zag hij de Topklasse komen en voelt zich allerminst te groot om daar te trainen. ,,Het niveau van de Topklasse is hoog en zit erg dicht tegen dat van de eerste divisie. Mijn persoonlijke ambitie ligt in het betaalde voetbal, maar ik heb veel zin in de Topklasse en Sparta Nijkerk. Ik hoor veel positieve geluiden over de vereniging en mijn eerste indrukken zijn ook goed.” De trainer en de club kwamen samen een contract tot het einde van het lopende seizoen overeen. ,,Het doel is handhaving. Pas als we aan het eind van de competitie weten waar we aan toe zijn, kijken we verder.”

De eerste training onder zijn leiding was maandag en dus een week de tijd als bereiding op de eerste wedstrijd, thuis tegen Katwijk. ,,Een lastige tegenstander, maar we gaan zeker proberen op eigen veld een goed resultaat te behalen.” Drie trainingen heeft de nieuwe leidsman om de eerste stap naar boven in te leiden. ,,Verwacht niet meteen wonderen, maar we gaan keihard werken. Ik heb vertrouwen in een goede afloop.”

Zaterdag maakt David Nascimento zijn debuut als hoofdtrainer van Sparta op eigen veld tegen Katwijk vanaf 15.00 uur.

advertentie
advertentie