Rinke Rozema 1-0; Giovanni Franken 1-1

20 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

NIJKERK - Bijna had NSC de eerste winst op eigen veld binnen gesleept. In de blessuretijd kwam RVVH echter op 1-1, door het benutten van de derde penalty.

Het gebeurt niet vaak dat een ploeg drie penalty’s tegen krijgt in één wedstrijd. Nog minder vaak haalt de ploeg dan ook nog punten. NSC kwam zaterdag in de eerste helft aan de leiding door een beheerste treffer van de teruggekeerde Rozema. Hierna bleef NSC makkelijk overeind en kreeg het voldoende kansen op een grotere voorsprong, wat echter niet lukte. In de tweede helft kwamen de gasten meer opzetten en dat leidde tot twee strafschoppen. De eerste werd gestopt door Koen Verhoef en de tweede werd ook gemist. Rozema ontving echter wel een rode kaart voor commentaar op de leiding.

Met een man minder leek NSC de winst te houden, maar diep in blessuretijd kreeg RVVH weer een strafschop, die dit keer wel werd benut. Op zich een verdiende 1-1 eindstand, maar wel heel zuur puntverlies voor NSC, dat de winst goed had kunnen gebruiken.