Rowan Zechiël 0-1; 0-2; Serginho van Axel-Dongen 0-3; Marco Lam 1-3; Andy Bouterse 1-4; Sercan Ozturk 2-4; Mohammed Ikariden 3-4

6 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

Het is NSC zaterdag niet gelukt de eerste thuisoverwinning te behalen. Het Rotterdamse Xerxes DZB -dat evenals NSC debuteert in de Hoofdklasse- bleek na een doelpuntrijk duel de verdiende winnaar met 3-4.

In de eerste helft domineerden de gasten het spel en waren daarbij ook nog uiterst effectief. Toen het 0-3 was, zorgde Lam er in blessuretijd voor dat de tweede helft nog enigszins spannend was. Vervelend was het uitvallen van doelman Robert van de Bunt met een blessure.

Na een uur scoorde Xerxes DZB opnieuw en besloot NSC opportunistisch te gaan spelen. De gasten raakten er van in de war, maar de 3-4 viel te laat voor NSC om nog aanspraak te kunnen maken op een punt. Nog meer pech was het eveneens geblesseerd uitvallen van Rinke Rozema.

Zaterdag gaat NSC op bezoek bij DTS’35. De Edenaren staan onderin, dus er zijn zeker kansen voor opnieuw een overwinning voor NSC. In Ede begint het duel om 14.30 uur