Sergio Cameron 0-1, 0-2; Jos Bouw 1-2; Remko Berends 1-3

6 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

Lange tijd kon Veensche Boys zaterdag koploper Ajax bijhouden. Toch won de kwaliteit het van de inzet en vertrokken de Amsterdammers met een 1-3 overwinning uit Nijkerkerveen.

Veensche Boys ging onverschrokken de strijd aan met het technische betere Ajax. Na een zwaar eerste kwartier hadden ze de koploper aardig onder controle. Toch scoorden de gasten na een half uur via een klutsbal. Na rust zorgde een omstreden strafschop voor de verdubbeling van de stand. Veensche Boys kon alleen uit spelhervattingen enig gevaar stichten en een minuut voor tijd kopte Jos Bouw een hoekschop binnen. Het was pas de eerste tegentreffer van Ajax dit seizoen. Verder kwamen de Boys niet, want in blessuretijd zorgde invaller Berends voor de beslissing. Ajax bleek kwalitatief toch te sterk voor Veensche Boys.

Zaterdag speelt Veensche Boys tegen VVZ’49, die evenveel punten hebben. In Soest zullen de Boys een tegenstander treffen die zeker minder is dan Ajax en daarmee nemen de kansen op een goed resultaat toe. Het duel begint om 14.30 uur.