Exporuimte bij Collage Galerie

15 september 2010 om 00:00 Cultuur

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 september is er een groepsexpositie van gevorderde cursisten met schilderijen, tekeningen en beelden in het cursusgebouw aan de Zuiderinslag 4 B in Hoevelaken. Deze tentoonstelling is vrijblijvend te bezichtigen vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Wie is geïnteresseerd in het exposeren van eigen werk krijgt met een bezoek aan deze introductietentoonstelling een goede indruk van de mogelijkheden bij dit podium voor de kunst. Voor informatie: 033-4728310 of 2461019.

HOEVELAKEN - Vooral kunstenaars die niet aan de jaarlijkse Kunstroute Hoevelaken meedoen – omdat zij bijvoorbeeld thuis niet in de gelegenheid zijn hun werk te tonen – hebben nu een andere mogelijkheid met hun werk naar buiten te treden. Dit kan zijn in groepsverband of individueel bij Collage Galerie.

door Anneke Martini

Het bestuur van Collage verruimt op deze wijze de mogelijkheid tot exposeren in de gemeente Nijkerk. De exposanten lichten hun drijfveer om te gaan schilderen of beeldhouwen toe. Adri Stuivenberg: ,,Bij Scholen in de Kunst te Amersfoort ben ik in1990 begonnen met een basiscursus tekenen en schilderen en daarna in model- en portret tekenen. Vanaf 2004 maak ik bij Rolina van Vliet kennis met de vele facetten van het abstract schilderen.”

Helma van de Glind: ,,In 2003 heb ik een cursus gevolgd in het bewerken van speksteen bij Latent Talent in Leusden. Nieuwsgierigheid was de drijfveer en het is heerlijk om met steen bezig te zijn. En dan ook nog resultaat zien! In de loop der jaren heb ik diverse cursussen gevolgd bij Collage.”

Aaldert Bosman: ,,Toen ik veel meer vrije tijd kreeg leek mij beeldhouwen in steen een uitdaging. Het is steeds weer een verrassing welke kleur en tekening een steen heeft nadat hij van een onbewerkte ruwe steenklomp verandert in een glimmend gepolijst voorwerp.”

Erna Lettenmeijer: ,,Al in 1972 ben ik met schilderen begonnen, maar door de drukte van werk en kinderen ben ik er na een jaar mee gestopt. Pas in 2006 meldde ik mij aan bij Collage waar ik eerst abstract schilderde bij Rolina, maar vond toch dat ik letterlijk en figuurlijk niet uit de verf kwam. Nu schilder ik figuratief bij Pien Schouten en Ina Collens.”

,,Niets bijzonders’’

Dodo Bijvoet: ,,Aquarelverf is niets bijzonders maar wel heel plezierig om mee te werken en ook heel verrassend. Want mijn emotie, water en verf spelen een spel met elkaar. Na een mislukking speel ik weer het spel met mijn ideetje, penseel, water en kleur”. Victoria Christiaans: ,,In Rusland ben ik afgestudeerd als ingenieur en woon nu 7 jaar in Nederland. Schilderen heb ik al sinds mijn jeugd leuk gevonden, maar sinds drie jaar volg ik lessen bij Collage en heb ik veel geleerd bij Pien Schouten. Deze expositie draag ik op aan mijn vader die mij altijd heeft gestimuleerd.”

Gerard Meuleman: ,,Vanaf 2000 heb ik mij toegelegd op fotografisch tekenen onder leiding van Cees Slokker. Het is een discipline waarbij je veel geduld moet hebben voordat er resultaat ontstaat. Het gezicht van je kind of kleinkind krijgt dan lijntje voor lijntje de vorm die je herkent.”

Ria Stokreef: ,,Naast mijn werk besloot ik in 2003 een cursus aquarelleren te volgen. Twee jaar later ben ik overgestapt op beeldhouwen in speksteen. In 2008 ben ik gaan schilderen met acrylverf.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie