Wilma: ‘Foto- grafie is een vak’

15 september 2010 om 00:00 Ondernemend

Vakkennis en ervaring spelen een belangrijke rol om een foto te doen slagen. Wilma de Vries heeft aan de Fotovakschool in Apeldoorn de opleiding afgerond tot Vakfotograaf en is daarbij als enige in haar groep afgestudeerd in drie richtingen n.l. bruidsfotografie, portretfotografie en stilleven.

NIJKERK - Wilma de Vries verzorgt portret-, bruids-, sfeer- en bedrijfsfotografie. Dit doet zij op locatie of in haar nieuwe fotostudio. Grote woorden over fotografie zijn aan haar niet besteed. Fotograferen is voor haar een kwestie van gevoel. Een foto moet voor zichzelf spreken. Fotografie is en blijft verder een professioneel vak. Ondanks de steeds modernere cameratechniek is de vakfotograaf de uiteindelijke persoon die het beeld maakt.

door Maureen van Goethem

Wilma: ,,Het blijft juist leuk wanneer je meer doet dat alleen bijvoorbeeld bruidsfotografie. Ik wil veelzijdig zijn. In mijn werk is kijken met aandacht vanzelfsprekend. Zoals uit mijn werk mag blijken, spreekt de mens in al zijn facetten mij in hoge mate aan.”

,,Baby’s fotografeer ik het liefst met een zichtbare emotie en in pure beelden. Wanneer iemand zwanger is en een fotoserie wil laten maken van haar buik is een mooi voorbeeld,” gaat Wilma verder. ,,Wanneer baby’s met zijn of haar ouders bij mij komen gaat de verwarming ook een stuk omhoog. Alles om het zo prettig mogelijk voor de baby te maken.”

,,Bijna alles is mogelijk’’

,,Wellicht is er een huwelijkjubileum of een koorjubileum en wilt u alle betrokkenen bij elkaar krijgen om op de foto te gaan. In de studio heb ik enigszins beperkt ruimte, maar uiteraard kan dit ook op locatie worden geregeld. Bijna alles is mogelijk.”

Door haar ervaring als fotograaf kan zij het gehele traject van fotosessie tot en met het eindproduct begeleiden.

De fotoalbums die Wilma aflevert kunnen op verschillende manieren worden gemaakt. Op de ‘ouderwetse’ manier door middel van het plakken van de foto’s in het album. Tegenwoordig wordt ook vaak de digitale gekozen en ook deze fotoalbums zijn van hoge kwaliteit.

Afspraak

Heeft u interesse om foto’s te laten maken? Dan kunt u een afspraak maken. In dit gesprek kunt u vertellen wat de wensen en ideeën zijn en wat u mooi vindt. Strak, romantisch of helemaal niet zo standaard. Verschillende maten, kleur, zwart wit, sepia. Ook worden de ideeën voor een geplakt fotoboek of digitaal fotoboek overlegd.

u Wilma de Vries, Beekhoven 19 te Nijkerk. tel. 033-2460794/06-40370747. www.wilmafoto.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie