Sint Nicolaascomité op stap

8 september 2010 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Begin september is door het Sint Nicolaas Comité uit Nijkerkerveen weer het jaarlijks dagje uit georganiseerd voor de mindervalide medemensen uit Nijkerkerveen en Holkerveen. Om het geld daarvoor bij elkaar te sparen worden er het hele jaar door bingo’s gehouden. En de opbrengst van het Boelhuys op Boerenmaandag is traditiegetrouw ook voor dit comité.

Dit jaar reisde het hele gezelschap af naar Friesland. Vanuit Sneek werd met een boot een tocht gemaakt over het Snekermeer naar Grouw, waar een heerlijke Friese lunch werd genoten. Bijzonder is dat in Grouw geen Sinterklaas wordt gevierd op 5 december, maar het feest van Sint Pieter op 21 februari. Met de bot werd daarna de terugtocht aangevangen richting Sneek en daar vandaan met de bus weer naar Nijkerkerveen.

Het dagje uit werd besloten met een bezoek aan een wokrestaurant bij Ermelose strand Horst. Het was voor iedereen natuurlijk een verrassing, maar een mooiere afsluiting van zo’n heerlijke dag kun je haast niet bedenken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie