Teleurstellend gelijkspel NSC

8 september 2010 om 00:00 Sport

Richard van Schooten 1-0; Mike Navajas Sanchez 1-1

NIJKERK - Vooraf hadden velen waarschijnlijk getekend voor een punt bij het debuut van NSC in de Hoofdklasse. Na het in 1-1 geëindigde duel tegen Rijsoord was NSC echter allerminst tevreden. Vele kansen gemist en tegen tien man de winst uit handen gegeven.

Vorige week stelde trainer Jerry Cooke dat zijn ploeg NSC nog wel enige tijd nodig zou hebben om helemaal top te worden. Door het grote aantal nieuwelingen in zijn selectie was er immers van een ingespeelde ploeg nauwelijks sprake na de afronding van de voorbereiding. De kwaliteit is aanwezig, maar het was afwachten of het eruit zou komen.

Wellicht om de voorzichtige uitlatingen van de trainer tegen te spreken, begon NSC op eigen veld goed tegen Rijsoord. Spits Richard van Schooten was het dichtst bij een treffer, maar zag zijn inzet op de paal belanden. Na een kwartier namen de gasten uit Ridderkerk het middenveld in bezit en dicteerden het retant van de eerste helft. Verder dan een kopbal van Aldair Lopes da Silva net naast het doel kwamen ze echter niet. Op slag van rust kreeg NSC een meevaller, toen Rijsoord speler Marcello Gomes twee gele kaarten binnen tien minuten ontving. NSC kon de hele tweede helft op jacht naar de winst met een man meer en dat bood perspectief.

Numerieke meerderheid

In die tweede helft was NSC door de numerieke meerderheid veel in aanval. Van Schooten ontpopte zich tot een ware plaaggeest voor de Rijsoordse defensie, maar zijn vizier stond lange tijd niet op scherp. Tot halverwege de tweede helft toen Van Schooten van afstand de bal hard langs Basjan Munten schoot: 1-0. Eindelijk had NSC de voorsprong in handen en een grotere voorsprong was dichtbij. Een kwartier voor tijd kwam Rijoord echter uit het niets op gelijke hoogte. Caper Gerritse werd door Robbert de Graaf onreglementair gestopt binnen de beruchte lijnen. De toegekende strafschop werd door Mike Navajas Sanchez onberispelijk ingeschoten.

De treffer kwam hard aan bij NSC en de ploeg probeerde nog wel de winst alsnog in Nijkerk te houden, maar het lukte niet meer. Een punt bij het debuut in de Hoofdklasse is op zich een prima resultaat, maar toch was er teleurstelling omdat er meer in had gezeten. Een voorsprong tegen tien tegenstanders weggeven, voelt toch een beetje als verliezen. Toch kan NSC terugkijken op een redelijk tot goed duel. Er waren genoeg kansen, met name Van Schooten had er nog wel twee tot drie kunnen maken. NSC toonde aan een goede aanwinst te zijn voor de Hoofdklasse B.

Leerdam

Zaterdag wacht het tweede competitieduel in Leerdam tegen LRC. Een tegenstander die al enige jaren speelt in de Hoofdklasse, dus een serieuze test. Weer zal NSC op voorhand tevreden zijn met een puntendeling, maar dit duel wordt naar verwachting lastiger. Maar NSC heeft de laatste jaren aangetoond juist te pieken in duels waar niemand het van ze verwacht. Het duel in Leerdam begint om 14.30 uur.