Peter Freke 1-0; Richal Leitoe 2-0; Peter Freke 3-0

8 september 2010 om 00:00 Sport

NIJKERK - Ook na vier duels in de competitie wacht Sparta Nijkerk nog op de eerste winst. Tegen Rijnsburgse Boy was zelfs een gelijkspel ver weg, omdat de gastheren veel beter waren en verdiend met 3-0 wonnen.

Sparta Nijkerk liet Rijnsburgse Boys het spel maken om zelf gevaar te stichten via de counter. Die opzet mislukte, omdat de Nijkerkse voorwaartsen niet gevonden werden. Het werd een eenrichtingsverkeer richting het doel van Sven Onland. Na ruim een kwartier viel de eerste treffer en binnen een half uur de tweede. De gastheren waren hierna aardig voor de Nijkerkers door veel kansen te missen. Halverwege de tweede helft werd Sparta Nijkerk beter, maar verder dan een afgekeurd doelpunt van Joris van Rooijen kwamen ze niet. Het slotakkoord was weer voor Rijnsburgse Boys met een prachtige goal in de blessuretijd. Met één punt na vier duels een nogal valse start voor Sparta Nijkerk.

Zaterdag wordt het de hoogste tijd om de eerste winst binnen te houden, om niet verder onderin te raken. De tegenstander op De Ebbenhorst is Flevo Boys uit Emmeloord vanaf 15.00 uur.