Afbeelding
BDUmedia

Rijen voor winkels, want nieuwe lockdown staat voor de deur

14 december 2020 om 14:08 Corona

NIJKERK Lange rijen in en voor de winkels in het centrum van Nijkerk maandagmiddag. Het kabinet wil vanaf middernacht winkels, scholen en andere instellingen zoals theaters en musea zeker een maand lang sluiten om een einde te maken aan de forse stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen. Veel Nijkerkers sloegen daarom maandagmiddag nog hun slag.

Vanwege de aangekondigde, strenge lockdown gingen veel inwoners maandagmiddag nog snel even de stad in voor wat laatste inkopen. Met name cadeautjes (voor de feestdagen), knutselspullen en printpapier (voor de thuiswerkers) vlogen over de toonbank, terwijl het op maandag vaak rustig is in het centrum. Op straat waren de nieuwe maatregelen hét onderwerp van gesprek. 

LEGE SCHAPPEN Bij de Albert Heijn stuitten klanten maandagmiddag al op lege schappen bij de groenten. De oorzaak was niet het hamsteren, zoals tijdens de eerste lockdown, maar de boerenprotesten die gehouden worden. 

SLUITING Ingewijden bevestigen een bericht van de NOS dat niet-essentiële winkels al in de nacht van maandag op dinsdag hun deuren moeten sluiten. De sluiting zou duren tot 19 januari. Tot die tijd zal een strenge lockdown gelden, maar een avondklok blijft naar verwachting uit. 

Premier Mark Rutte licht de maatregelen maandagavond om 19.00 uur toe in een toespraak vanuit het Torentje.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie