Afbeelding
Kees van den Heuvel

Elja Uitvaartverzorging gaat samenwerking aan met Kisner en Van der Waarde

12 december 2020 om 17:00 Zakelijk

HOEVELAKEN Het uitvaartcentrum van Elja Uitvaartverzorging aan het Kerkepad in Hoevelaken wordt per 1 januari 2021 overgedragen aan Kisner en Van der Waarde ‘Uw partner in uitvaartzorg’. Van lieverlede wil directeur Els van Deuveren haar uitvaartbedrijf ook gaan afbouwen en tevens in handen geven van Kisner en Van der Waarde, maar dat is iets voor de langere termijn. Het uitvaartcentrum werd door Van Deuveren vijf jaar geleden gekocht van de gemeente Nijkerk. 

Kees van den Heuvel

,,Els van Deuveren heeft ons begin dit jaar benaderd dat ze haar ‘vierde kindje’, het uitvaartcentrum, wil overdragen”, zegt Matthijs van der Waarde. ,,Ze heeft het destijds gekocht, verbouwd en erin geïnvesteerd, zodat mensen in Hoevelaken er weer gebruik van gingen maken.” 

Van Deuveren heeft nu aangegeven dat ze afstand wil doen van het uitvaartcentrum. Ondertussen gaat ze voorlopig nog wel door met Elja Uitvaartverzorging. Het is de bedoeling dat qua uitvaartverzorging beide bedrijven gaan samenwerken. ,,Mijn bedrijf zal het voortouw nemen in Elja”, aldus Van der Waarde. ,,Als mensen vragen of Els erbij betrokken wil worden, dan is zij de eerste die vooraan staat. De komende jaren wil ze echter wel richting pensioen gaan. Gijsje Florijn-Van de Ridder is ook een begrip bij Elja Uitvaartverzorging. Die is ook nog steeds beschikbaar. Alleen wil zij het ook wat rustiger aan gaan doen. Als je ziet hoe hard zij de afgelopen jaren hebben gewerkt, dan kan ik mij voorstellen dat je wat gas wil terugnemen. Het is goed zo.”

DANKBAAR BEROEP Voor Van Deuveren is het niet gemakkelijk om stap voor stap afstand te nemen van haar werk. ,,Het is een heel dankbaar beroep. In dit mooie pand heb ik al zoveel beleefd en er gebeurt veel. Maar het wordt te veel. Het is druk in de uitvaartzorg. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een goede partij voor een samenwerking, die het eigenlijk net zo goed doet als mijn bedrijf”, aldus Van Deuveren. 

Die samenwerkingspartner vond ze in Kisner en Van der Waarde. Joost Kisner en Matthijs van der Waarde werken al sinds het jaar 2000 in de uitvaartbranche en in deze regio. In 2012 hebben zij samen het bedrijf ‘Uw partner in uitvaartzorg’ opgericht. ,,Els benaderde ons en zei: er is maar één partij die het mag overnemen en dat zijn jullie.” 

VERSTERKEN Veel zal er vanaf 1 januari niet veranderen. Mensen kunnen Elja nog steeds op de vertrouwde wijze benaderen en er komt zelfs een eigen kantoortje in het uitvaartcentrum. En de inrichting wordt mogelijk wat moderner gemaakt. ,,We staan voor iedereen open en hebben goed contact met de andere ondernemers in Hoevelaken. We willen elkaar versterken. Ook voor de predikanten en veel inwoners van Hoevelaken zijn we geen vreemden. En alle services van het uitvaartcentrum, die voorziet in een groeiende behoefte, blijft gehandhaafd. Mensen kunnen nog altijd 24 uur per dag naar binnen als de overledene hier is opgebaard”, zegt Van der Waarde. 

Voor Els van Deuveren valt daarmee ook een beetje een last van haar schouders. ,,Kisner en Van der Waarde hebben hier al regelmatig een plechtigheid gehouden. Ik ga natuurlijk niet een onbekende partij in Hoevelaken neerzetten. Het bedrijf staat dichtbij de mensen en het is vertrouwd in Hoevelaken. Het moet goed worden overgedragen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie