Op de speciale kaart staat een oproep om iemand te nomineren via de website www.glazenthuis.nl.
Op de speciale kaart staat een oproep om iemand te nomineren via de website www.glazenthuis.nl. reclameAPK.nl

Glazen Thuis is klaar voor nominaties

9 december 2020 om 13:00 Activiteiten

NIJKERK Over een paar dagen start de actieweek van het Glazen Thuis en de spanning begint lichtelijk te stijgen bij de organisatie. Omdat het idee dit jaar in een sneltreinvaart is opgestart is het nog maar de vraag of dit goed uitpakt. Alles moet namelijk anders dan anders vanwege corona, maar de wil om aan te haken met het concept van de vorige edities is er ook.

Actieweek 2.0 is uitgedacht en uitvoerig besproken, maar is het ‘leuk genoeg voor radio en tv?’. Glazen Thuis hoopt vooral dat veel mensen en clubs in de gemeente Nijkerk in actie komen. Door iets te verzinnen dat geld gaat opleveren; lege flessen inzamelen en inleveren, zelfgemaakte kaarten verkopen, er is van alles te verzinnen als het maar binnen de geldende maatregelen plaats kan vinden. ,,Er zijn al diverse acties aangemeld, maar dit mag nog best een beetje meer worden”, aldus de organisatie.

Er zijn heel veel mensen die een hart onder de riem verdienen en daar gaat dit jaar het geld naartoe

NOMINEREN Mensen die geraakt zijn door corona zijn de goede doelen van Glazen Thuis dit jaar. Daarvoor wordt de hulp van de hele gemeente ingeroepen. Iedereen kan iemand – een persoon of een gezin – nomineren als ‘goed doel’. Een genomineerde kan een ondernemer zijn die al heel lang geen omzet meer heeft kunnen draaien, of iemand die van corona herstellende is, mensen die hun hart en ziel hebben ingezet voor de verzorging van ouderen, of bijvoorbeeld een echtpaar dat hun jubileumfeest in het water heeft zien vallen vanwege corona.

,,Er zijn heel veel mensen die een hart onder de riem verdienen en daar gaat dit jaar het geld naartoe”, aldus de organisatie. Het ingezamelde geld wordt direct omgezet in iets leuks voor een genomineerde. Daarvoor gaat de organisatie shoppen bij winkels en de horeca in de gemeente Nijkerk. ,,Zo hebben de ondernemers die het in deze tijd erg moeilijk hebben aan Glazen Thuis straks een goede klant. Een win-win situatie.”

OPROEP ,,Om te weten wie een glimlach op zijn gezicht verdient, is hulp van de hele gemeente Nijkerk nodig. De Glazen Thuis vrijwilligers hebben er daarom voor gezorgd dat bij deze editie van Stad Nijkerk.nl een kaart meegeleverd is. Op de kaart staat een oproep om iemand te nomineren via de website www.glazenthuis.nl. Mocht de kaart niet in de brievenbus zitten, dan kan deze afgehaald worden bij TUI aan de Singel in Nijkerk en bij Bakkerij Toebast in Hoevelaken.” Bij de kaart met informatie zit ook een cadeau; een ansichtkaartje die iedereen kan versturen aan iemand die wat aandacht verdient. ,,Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk goede energie verspreid wordt de komende dagen.”

POSITIEF GELUID Het Glazen Thuis wil een online podium zijn en iedereen die zich kan inzetten is van harte welkom. ,,Verzin een actie om coronaproof geld in te zamelen, doe de groetjes aan je collega’s voor een kleinbedrag of vraag straks een plaatje aan. Zo kan iedereen meedoen”, aldus de organisatie.

Het Glazen Thuis zorgt voor het positieve geluid via de lokale radio en tv zenders van A1 vanaf maandag 14 tot en met zaterdag 19 december. ,,Nu is het aan de inwoners om te zorgen dat het ingezamelde geld bij de juiste personen terecht komt.” Nomineren kan via de website www.glazenthuis.nl.

advertentie
advertentie