Afbeelding
Opsporing Verzocht

Oudere dame uit Nijkerk dupe van babbeltruc

9 december 2020 om 06:23 Misdaad

NIJKERK Een 82-jarige inwoonster van Nijkerk raakte op 9 april 2020 bijna tweeduizend euro kwijt door toedoen van oplichters. Van een verdachte die bij deze zaak betrokken moet zijn, heeft de politie camerabeelden. Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak.

Twee mannen kwamen die donderdag bij mevrouw aan de deur. Ze deden zich voor als bankmedewerkers en waren gestuurd, zeiden ze, om haar bankpas op te halen. Maar geen zorgen: de volgende dag zou er een nieuwe worden bezorgd. Het slachtoffer was wat overdonderd door de vreemde mannen en gaf helaas haar bankpas mee. Ze liet zich zelfs overtuigen de pincode erbij te vertellen.

Kort daarna werd in zowel Almere als Naarden geld van de rekening van de Nijkerkse af gehaald. In elk geval in Almere deed de man op de beelden dat. Het is onduidelijk of hij ook één van de mannen is die bij het slachtoffer op de stoep stonden.

De politie wil graag weten wie de man bij de geldautomaat is. Hij heeft een donkere huidskleur en een vrij mager gezicht. Het jack met capuchon dat hij aanhad, is van het merk LaCoste. Ook informatie over de twee mannen die op 9 april bij de vrouw aan de deur zijn geweest, is welkom. Informatie doorgeven kan via de Politie Opsporingstiplijn (gratis) op tel. 0800-6070 of bij Meld Misdaad Anoniem (gratis) op tel. 0800-7000. Online een tip doorgeven kan via dit formulier van de politie.

Bron: Opsporing Verzocht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie