Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Man wilde zichzelf in brand steken voor gemeentehuis Nijkerk

7 december 2020 om 13:15 Overig

NIJKERK Politieagenten en een ambulance werden maandag vroeg in de middag met spoed opgeroepen voor een incident bij het Nijkerkse gemeentehuis. Een man had brandbare vloeistof over zichzelf heen gegooid en wilde zichzelf in brand steken. Dit kon voorkomen worden dankzij het snelle ingrijpen van medewerkers van het gemeentehuis.

Het incident vond plaats voor het gemeentehuis. Waarom de man zichzelf in brand wilde steken bij het stadhuis, is onduidelijk. Hij is overgedragen aan het zorgkader. ,,Over de achtergrond van de actie van deze meneer kunnen we in verband met zijn privacy niks zeggen”, aldus de gemeente. ,,We vinden het op dit moment vooral belangrijk dat hij de benodigde hulp krijgt. Onze medewerkers waren alert en hebben erger kunnen voorkomen. We bekijken momenteel met alle betrokken partijen de situatie van deze meneer en wat we vanuit de gemeente voor hem kunnen doen.” 

Aan het begin van de middag snelden de hulpdiensten naar het Nijkerkse gemeentehuis. VVD-raadslid Niels Staal kreeg al snel een Whatsapp-bericht dat er een incident had plaatsgevonden bij het gemeentehuis. Hij besloot polshoogte te nemen. ,,In dat appje stond dat iemand een brandbare vloeistof over zichzelf zou hebben gegooid. Ik woon dichtbij het stadhuis, dus ik ben gaan kijken. Alles was afgezet en er was politie, brandweer en een ambulance aanwezig. Ik zag dat een jongeman op een brancard naar buiten werd gedragen, richting de ambulance. Hij was nog bij kennis.” 

TWEEDE KEER Het is de tweede keer dit jaar dat de hulpdiensten groots moeten uitrukken voor een noodsituatie bij het gemeentehuis. In maart van dit jaar reed een bestuurder met een witte pick-up truck het Nijkerkse gemeentehuis binnen. 

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie