Afbeelding
InteraktContour

Radiozender A1 draait nummers van bewoners InteraktContour

25 november 2020 om 10:44 Maatschappelijk

NIJKERK Radiozender A1 verzorgde dinsdag 24 november een bijzondere uitzending voor bewoners en medewerkers van InteraktContour’s woonlocatie in Nijkerk. Van 15.00 tot 17.00 uur was er op de streekomroep van Barneveld en Nijkerk alleen muziek te horen uit de playlist van bewoners die werd gepresenteerd door Frans Kas, alias Franky Stardust.

Initiatiefnemers zijn Jeroen Brons, bewoner en technicus bij Frans Kas’ radioprogramma ‘De Ochtendfinale’ op woensdag en Lynn van Waas, zorgassistent bij woonlocatie Nijkerk. ,,Sinds de coronauitbraak organiseer ik dagelijks activiteiten met bewoners op de woonlocatie. Daarbij staat altijd de muziek aan. Muziek is belangrijk, het verbindt, roept herinneringen op en geeft je een goed gevoel. Na afloop draai ik altijd een verzoeknummer en zo is onze playlist ontstaan”, vertelt Van Waas.

Brons en Van Waas spraken vervolgens met de Erik-Jan de Dreu, coördinator radio bij Mediagroep A1. Aangestoken door hun enthousiasme wilde hij daar zeker zendtijd beschikbaar voor stellen.
Extra bijzonder voor bewoners was dat ‘hun’ programma door Frans Kas werd gepresenteerd. Als Franky Stardust trad hij eerder dit jaar een aantal keer voor bewoners op. Sindsdien zijn zij fan van hem.

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. InteraktContour biedt behandeling, dagbesteding, begeleiding en wonen met zorg in Oost- en Midden-Nederland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie