De RRReis bussen kennen twee uitvoeringen: een ‘standaard’ variant (wit) voor de reguliere stads- en streekbussen en een Hoogwaardige Openbaar Vervoer variant (paars-wit).
De RRReis bussen kennen twee uitvoeringen: een ‘standaard’ variant (wit) voor de reguliere stads- en streekbussen en een Hoogwaardige Openbaar Vervoer variant (paars-wit). RRReis

CDA wil buslijn 101 terug in Nijkerkerveen

23 november 2020 om 11:20 Verkeer en vervoer

NIJKERKERVEEN Cisca van Drie-Davelaar (CDA) vraagt het Nijkerkse college om het verdwijnen van buslijn 101 door Nijkerkerveen terug te draaien. ,,Dit is een ongewenste ontwikkeling voor de inwoners van Nijkerkerveen, omdat zij daarmee vanaf 13 december niet meer over goed en regelmatig openbaar vervoer kunnen beschikken.”

RRReis heeft bekendgemaakt dat er meerdere routes van de buslijnen op 13 december gaan veranderen, meldt de CDA-fractie. Hier valt ook de buslijn 101 onder, die nu nog door Nijkerkerveen komt. ,,De route van lijn 101 wordt als volgt: via het NS-station Nijkerk, slaat af na het Corlaer College richting de A28 om vervolgens via de parallelweg naar het eindpunt NS-station Amersfoort Vathorst te gaan.

Als reden geeft RRReis aan dat dit te maken heeft met het aantal reizigers dat gebruik maakt van de bus. De fractie van het CDA weet dat dit geen gemeentelijk besluit is, maar een besluit van RRReis. Toch wil zij van het college weten of zij op de hoogte is van het besluit en hierover overleg heeft gevoerd. ,,Heeft het college het aantal reizigers dat gebruik maakt van buslijn 101 in beeld en en is het college bereid met RRReis in gesprek te gaan om deze maatregelen aan te passen of geheel of gedeeltelijk terug te draaien?”

RRREIS RRReis is het overkoepelende merk voor het regionale openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel en wordt gefaseerd ingevoerd in die drie provincies. Vanaf 13 december start het openbaar vervoer onder de naam RRReis op de Veluwe en in Midden-Overijssel, regio’s waar nu de bussen van Syntus Overijssel en Syntus Gelderland rijden. Deze twee regio’s vormen samen het nieuwe grote reisgebied IJssel-Vecht.

De RRReis bussen kennen twee uitvoeringen: een ‘standaard’ variant (wit) voor de reguliere stads- en streekbussen en een Hoogwaardige Openbaar Vervoer variant (paars-wit).
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie