Afbeelding
BDU Media

Verdachte aangehouden na vondst stoffelijk overschot Brücknerlaantje

5 november 2020 om 14:02 Misdaad

NIJKERK De politie heeft een 46-jarige Amsterdamse aangehouden nadat in een woning aan het Brücknerlaantje dinsdag een dode hoogbejaarde vrouw werd aangetroffen. ,,Momenteel onderzoeken wij haar betrokkenheid bij het overlijden van de vrouw”, schrijft de politie.

Een politiewoordvoerder legt uit dat het slachtoffer ‘onder verdachte omstandigheden’ gevonden is, met veel sporen in de directe omgeving en dus aanleiding tot uitgebreid onderzoek. ,,Mede daarom duurt het zo lang.” De identificatie van het slachtoffer is nog niet afgerond. 

Direct na de vondst deed de politie onder meer een buurtonderzoek waarbij ook politiehonden zijn ingezet. Volgens meerdere buurtbewoners zou het slachtoffer de bewoonster van het pand zijn. Deze vrouw zou meerdere pleegkinderen hebben en naar verluid zou de aangehouden verdachte een pleegdochter van het slachtoffer zijn.

TAS GEVONDEN Duikers van de brandweer waren donderdagmiddag bovendien in een slootje tussen de Wittenburg en de spoorlijn in Nijkerk op zoek na tips van omwonenden dat daar iets zou liggen. Dat is vlakbij de woning. Bij die zoektocht is een tas gevonden, laat de politie weten, maar of die verband houdt met deze zaak, is ook nog in onderzoek. 

,,We zien dat er veel vragen zijn over de toedracht. Op dit moment wordt rekening gehouden met verschillende scenario’s. Dit zal verder uit het onderzoek moeten blijken en de politie is hier nog druk mee bezig, zowel in de woning als in de buurt. Tot die tijd zal de woning bewaakt worden. Dat doen we om te voorkomen dat eventuele sporen niet verstoord worden. Dit onderzoek is niet in enkele dagen afgerond en duurt nog even.”

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie