Afbeelding
Harry Koelewijn

Bibliotheken Nijkerk dicht, maar: boekenbus, afhalen en bezorgservice

5 november 2020 om 06:25 Corona

NIJKERK Ondanks de gedwongen sluiting kunnen bij de bibliotheek-vestigingen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken boeken en andere materialen worden afgehaald. Er is ook een brengservice zolang de locaties als gevolgen van de coronamaatregelen dicht moeten blijven.

Bij de vestigingen in Nijkerk en Hoevelaken is een boekenbus geplaatst waar mensen hun geleende materialen kunnen inleveren. Dat blijft zo, zolang de locaties van de overheid dicht moeten blijven. Dat is voorlopig tot 18 november het geval. Reserveren van boeken en DVD’s kan op de normale manier blijven doorgaan

Voor het afhalen van reserveringen geldt de volgende procedure: in de hal van vestiging Nijkerk en Hoevelaken staan de reserveringen klaar. Leners ontvangen hierover persoonlijk bericht. Mensen in Nijkerkerveen kunnen kiezen of ze hun reserveringen willen afhalen in Nijkerk of Hoevelaken. 

Voor de Bezorgbibliotheek geldt: leners die niet in staat zijn om gereserveerde materialen af te halen kunnen dit laten bezorgen. Meer informatie op www.bibliotheeknijkerk.nl.

Alle activiteiten in alle vestigingen van de bieb zijn de komende twee weken stopgezet. Deelnemers hebben hierover inmiddels bericht gehad.  Speelotheek Pinoccio in Nijkerk is ook in deze periode gesloten. Afspraken voor Sigma (vestiging Nijkerk) gaan gewoon door.  

Leden van de bibliotheek kunnen van huis uit wel gebruik maken van de grote collectie e-books en luisterboeken. Dat kan via https://www.onlinebibliotheek.nl.. Ook kunnen ze naar podcasts luisteren: https://www.bibliotheeknijkerk.nl/collectie/podcast.html

Voor vragen kunnen inwoners van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken zich wenden tot: info@bibliotheeknijkerk.nl of via whatsapp: 06-83582821. De actuele stand van zaken is te vinden op www.bibliotheeknijkerk.nl.

Tijdens de sluiting in het voorjaar stonden er ook al afhaaltasjes in de hal van de bibliotheek. Dat zal nu ook weer het geval zijn.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie