Afbeelding
Mouwen opstropen

4 manieren om je overhemden mouwen op te stropen?

27 oktober 2020 om 08:01 Partnercontent

De mouwen opstropen of je mouwen opstropen kan meerdere betekenissen hebben. Denk maar eens aan: ‘je wil je kleding niet vies maken’, ‘het is tijd om aan het werk te gaan’, ‘Kom maar op’, ‘het is het einde van de dag’ of ‘je hebt warm’. Het is dus een zin met meerdere betekenissen. In dit artikel gaan we het hebben over het opstropen van mouwen van een heren overhemd. Ook al komt de winter er aan. Je kunt op kantoor of thuis zitten waarbij de verwarming aan de hoge kant staat en dat je het warm krijgt. Benieuwd naar welke vier manieren er zijn om je mouwen op te stropen? Lees dan snel verder.

Wat betekende het vroeger?

Vroeger stroopte men weinig de mouwen op en werd het gebruikt als een spreekwoord om daad bij woord te voegen. Oftewel een potje meppen. Deze niet verbale communicatie zie je veel terug in films. Tegenwoordig kun je de mouwen opstropen, omdat je het stijlvol vindt of omdat je het warm hebt. Over het algemeen zijn er vier verschillende manieren hoe je de mouwen van je overhemd kunt oprollen.

Manier 1: de hoge methode

De eerste methode; de hoge methode is geliefd onder mannen met grote onderarmen. Deze mannen voeren vaak fysieke arbeid uit. Echter, wanneer je deze methode wilt uitvoeren bij een overhemd heb je (meestal) een overhemd nodig met een ruimere pasvorm, denk aan modern fit (licht getailleerde overhemden) of regular fit (recht model overhemden). Bij deze methode is het de bedoeling dat je de mouwen blijft omslaan in stukjes van ongeveer 4cm - totdat de mouw ongeveer twee vouwen (of ongeveer 8cm) hoger zit dan je elleboog. Omdat je mouwen met deze methode niet snel vies kunnen worden is dit de ideale methode om mee te werken of tijdens het koken. Echter, je kunt het snel warm krijgen onder de oksel, omdat daar met deze methode overtollig stof zit.

Manier 2: de simpele methode

De tweede methode is het meest voor de hand liggend en wordt ook wel standaard of lage methode genoemd. Deze methode wordt gebruikt wanneer je voor enige tijd de mouwen opgerold wilt hebben. De simpele methode houdt in dat je de mouwen omslaat in stukken zo groot als het uiteinde van de mouw - totdat deze ongeveer 5cm onder de elleboog zit. Geef je elleboog wat bewegingsruimte en wanneer je het gevoel hebt dat die dat niet heeft stroop of rol je mouw dan een slag terug.

Manier 3: de retro methode

De derde manier is staat betekend als een moeilijke methode, maar dat betekent niet dat je het niet moet doen. De retro methode is een speciale methode. Wat je bij deze methode doet is het volgende: je plaatst een band of elastiek rondom het overhemd en je bovenarm, hier trek je vervolgens het overhemd voorzichtig overheen, waardoor het er stijlvol uit komt zien. Het voordeel aan deze methode is dat door het elastiek de mouwen van je overhemd niet meer naar beneden zullen zakken. Het nadeel echter is wel dat je continu met een elastiek rondom je bovenarmen loopt en dit kan als niet prettig worden ervaren.

Manier 4: de gevorderde methode

Bij de vierde manier en tevens de laatste manier is het de bedoeling dat je de mouwen omslaat in grote slagen van ongeveer 8 cm. Doe dit 3 tot 4 keer totdat deze boven de elleboog terecht komen. Zodra de mouw net boven de elleboog is moet je deze nog een keer omslaan zodat het lijkt alsof je de mouw heb omgeslagen in stroken van 4cm. Dit leidt tot een mouw die super strak en kreukloos is omgeslagen en net over de elleboog zit. Omdat de mouw nu strak en netjes is opgevouwen kun je altijd beslissen deze weer uit te rollen en het overhemd ‘normaal’ te dragen. Deze methode is geschikt voor wanneer je het warm hebt en bijvoorbeeld in de horeca werkt, of wanneer je simpelweg je mouwen voor ‘eventjes’ wil opstropen om te afkoelen.

Wat je niet moet doen

Wat belangrijk is bij het opstropen van je mouwen is dat je nooit je mouwen naar boven schuift of trekt. Wanneer je dit doet, komen er kreukels en kun je zelfs je mouwen kapot maken, omdat er op sommige plekken teveel druk komt te staan. Ook moet je erop letten dat je de knoopjes, die vaak halverwege je onderarm zitten, opendoet wanneer je de mouwen van je overhemd oprolt. Wanneer je dit niet doet kan ook dat beschadigen of kapot gaan. Wanneer je niet houdt van het oprollen van je overhemd, trek dan iets coolers aan, zoals een poloshirt of T-shirt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie