Nijkerkervener Donny van de Beek was in en tegen Italië trefzeker voor het Nederlands elftal. Kees van den Heuvel

Eerste Oranje-goal Donny van de Beek

15 oktober 2020 om 08:48 Voetbal

NIJKERK Steekpass Frenkie de Jong, voorzet Daley Blind, aannemen en draaien door Memphis Depay die schiet; tegen Donny van de Beek aan; die draait en knalt de bal hoog in het doel.

In zijn veertiende interland maakte Donny van de Beek woensdagavond zijn eerste doelpunt voor Oranje. De Nijkerkerveense international maakte in de 25e minuut van de eerste helft de gelijkmaker tegen de Azzurri die na ruim 16 minuten via Lorenzo Pelligrini op 1-0 waren gekomen.

De eerste goal voor het Nederlands elftal van de middenvelder van Manchester United was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd in de Nations League. Door het gelijkspel staat Nederland derde, achter Italië en koploper Polen dat met 3-0 van Bosnië-Herzegovina won. Dat laatste land komt nog naar Amsterdam, waarna Oranje nog naar Polen moet.