Aalt Guliker

NSC dichtbij punt, maar verliest toch

10 oktober 2020 om 21:17 Voetbal

NIJKERK NSC nam het zaterdag op tegen ‘angstgegner’ sc Genemuiden. Na een snelle achterstand was er even vrees voor een moeizaam duel, maar de Nijkerkers gaven prima partij. De Nijkerkers waren zelfs dichtbij de gelijkmaker, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een 0-1 nederlaag.

sc Genemuiden reisde waarschijnlijk met vertrouwen af naar Nijkerk want de laatste twee ontmoetingen waren met grote cijfers gewonnen door de gasten. Het leek een herhaling van die duels te worden toen NSC knullig verdedigde en het al snel 0-1 werd door Sijmon Eenkhoorn. NSC herstelde zich echter en vocht zich in het duel. De gasten uit Genemuiden waren daarnaast niet echt scherp in de afronding, zodat het bij rust 0-1 was.

Na de pauze beet NSC meer van zich af en kwam zelf regelmatig in de buurt van de gelijkmaker. Yannick Cornelisz kreeg een prima schotkans, maar raakte de bal niet goed en Yordi Grovenstein schoot voorlangs. Toen NSC meer risico ging nemen, had Genemuiden ruimer afstand kunnen, of zelfs moeten, nemen. De doorgaans trefzekere spits Omar Kavak had niet zijn beste dag en keeper Jan van Willige was meerdere malen attent.

Vijf minuten voor tijd ontving Jur van Dalfsen van de gasten een tweede gele kaart en toen zette NSC nogmaals aan. De gelijkmaker viel nog bijna in de laatste seconde, maar de kopbal van Steven van Zanten belandde op de lat. Zo bleef NSC achter met een vrij goed gevoel over het spel, maar wel zonder punten. Genemuiden nam de punten gretig in ontvangst met de 0-1 overwinning.