Rob Gerritsen exposeert foto's in de Stuw

8 oktober 2020 om 15:25 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

De randjes opzoeken

 

 

De Amersfoortse fotograaf Rob Gerritsen exposeert in de maand oktober een reeks foto’s waarin de randen van de stad Amersfoort worden opgezocht. Gerritsen, gepensioneerd waterbeheerder, kent de regio Vallei en Eem als zijn broekzak. Hij is gefascineerd door wat zich op en rond de stadsgrenzen afspeelt en komt tijdens zijn speurtochten de ene keer in een niemandsland terecht en bij een volgende gelegenheid in een gloednieuw woonbuurtje op de plek waar eerst een joods psychiatrisch ziekenhuis stond.

Gerritsen publiceert zijn werk sinds een halfjaar bij het digitale journalistieke platform Stadsbron. De speciale rubriek, met de titel Stadsranden, maakt hij samen met journalist en tekstschrijver Robin Bruinsma. Een selectie daaruit, aangevuld met eerder geschoten beelden, is nu te zien in het dorpscentrum De Stuw in Hoevelaken, een toepasselijke locatie omdat de gemeente Nijkerk aan Amersfoort grenst en derhalve een rol speelt in de fotografie van Gerritsen.

Rob Gerritsen is als fotograaf en inrichter van exposities verbonden aan 033fotostad, het centrum voor fotografie en beeldende kunst in Amersfoort dat onderdak heeft gevonden in het Rietveldpaviljoen. Zo beschouwd steekt Gerritsen de stadsgrens over om te exposeren in buurgemeente Nijkerk (overigens gewoon ook 033).

De expositie is tot en met halverwege november te zien in De Stuw, de openingstijden zijn dagelijks van 10 tot 19 uur (maandag gesloten). De toegang voor bezoekers loopt via grand café De Haen, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen. Op 7 november vindt een speciale en vrij toegankelijke bijeenkomst rond deze en nog twee andere tentoonstellingen plaats. Als gespreksleider treedt Arjeh Kalmann, oud-hoofdredacteur van AD Amersfoortse Courant en auteur van diverse boeken, op.
 

 

Noot voor redactie: bijgevoegd vindt u een voorbeeld van de rubriek Stadsranden, inclusief de tekst. U mag het artikel en de foto’s zo u wilt gratis publiceren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie