Inpandig zijn bij Wellensiek Dierenartsen nieuwe ruimtes aangelegd om de professionele zorg voor dieren nóg beter te maken.
Inpandig zijn bij Wellensiek Dierenartsen nieuwe ruimtes aangelegd om de professionele zorg voor dieren nóg beter te maken. Frans Deeders
Advertorial

Metamorfose bij Wellensiek Dierenartsen

7 oktober 2020 om 17:00 Zakelijk

NIJKERK Dierenartsenpraktijk Wellensiek Nijkerk verandert niet alleen haar naam naar Wellensiek Dierenartsen. De praktijk heeft ook een metamorfose ondergaan. Inpandig zijn er nieuwe ruimtes aangelegd om de professionele zorg voor dieren nóg beter te maken.

Recent zijn er diverse inpandige verbouwingen geweest. Het laboratorium is verplaatst, zodat hier meer ruimte voor is gekomen. De praktijk bestaat uit 17 dierenartsen en 21 assistenten die diverse behandelingen op hoog niveau uitvoeren. Monique van der Stok, één van de dierenartsen: ,,Wij hebben een bewuste splitsing gemaakt in een afdeling gezelschapsdieren, een afdeling paarden en een afdeling landbouwhuisdieren.” Met name de afdeling gezelschapsdieren heeft een enorme vlucht gemaakt in kennis en kunde. Zo kunnen er binnen Wellensiek naast chirurgische behandelingen ook röntgenfoto’s en echo’s gemaakt worden. 

Daniëlle Veerman, praktijkmanager en paraveterinair: ,,Recentelijk is daar ook laparoscopie aan toegevoegd, dit zijn kijkoperaties. Bijvoorbeeld voor sterilisatie van een teef. Door ons laboratorium kunnen we onze klanten een totaalpakket aanbieden. Binnen dertig minuten kan er al een diagnose gesteld worden en indien nodig kan het dier meteen geopereerd worden.”

BEHANDELING Een operatiekamer is uitgerust met onder meer een narcose-apparaat, bewakingsapparatuur en beademingsapparatuur. De praktijk heeft ook haar beschikking over een mobiele röntgenbus en echoapparatuur voor de paarden, zodat op locatie een diagnose kan worden gesteld. Veerman: ,,We behandelen op hoog niveau en iedere dierenarts beschikt over specifieke kennis. Drie dierenartsen houden zich alleen maar bezig met gebitsbehandelingen van paarden. Zij hebben voor een gedeelte hun opleiding in Amerika genoten.” 

Ondanks dat Wellensiek een grote praktijk is, is er ruimte voor persoonlijk contact. De dierenartsen zijn 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen, ook in het weekend. Bij een vernieuwd pand, hoort ook een nieuwe naam en een nieuwe huisstijl. De dierenartsenpraktijk heet voortaan Wellensiek Dierenartsen. Van der Stok: ,,De naam van onze praktijk komt bij dierenarts Wellensiek vandaan die zijn dierenartsenpraktijk in 1922 begon in Hooglanderveen. Omdat de inwoners van de stad ondertussen ook vertrouwd zijn met de naam Wellensiek, verdwijnt de toevoeging Nijkerk in de naam.”

Wellensiek Dierenartsen, Holkerweg 52. Tel: 033 – 246 03 05. www.wellensiek.nl

advertentie
advertentie