KV Telstar/Schoonderbeek
KV Telstar/Schoonderbeek Maureen van Goethem/KV Telstar

Telstar/Schoonderbeek wint moeizaam van ‘de rode lantaarndrager’

5 oktober 2020 om 15:40 Sport Deel je nieuws

Telstar/Schoonderbeek is er afgelopen zaterdag in geslaagd weer twee punten bij te schrijven. Hierdoor blijft de ploeg in het kielzog van de ‘topploegen’ in de poule. In een regenachtige en weinig spectaculaire wedstrijd wisten de Hoevelakers met 14-12 te winnen van Rust Roest uit Eindhoven.

Wat wijzigingen in de basis waren nodig door de afwezigheid van Britt van den Top. Zij werd vervangen door Vivian Hafkamp, die een verdienstelijke wedstrijd speelde.

Telstar/Schoonderbeek begon, net als de vorige weken niet sterk aan de wedstrijd. Hoewel de equipe van coach Serge Valk wel scoorde kreeg het de doelpunten aan de andere kant even makkelijk tegen. Bij een stand van 4-2 wist Telstar/Schoonderbeek het eerste gaatje te slaan. Rust Roest wist dit echter weer om te buigen en nam het initiatief in de score over. Een time-out aan de kant van de Hoevelakers was nodig om de ploeg wakker te schudden. Na de time-out volgden drie doelpunten aan de kant van Telstar/Schoonderbeek alvorens het rustsignaal klonk.

Na rust schoot Telstar/Schoonderbeek uit de startblokken. Binnen een minuut wist de ploeg twee treffers te maken en de stand naar 10-6 te brengen. Het belangrijke gat van vier doelpunten was geslagen. Maar ook nu weer waren het de bezoekers uit Eindhoven die de rug rechtten en terugkwamen tot 11-10. Telstar/Schoonderbeek was het even kwijt en speelde slechte aanvallen. Het regende flink maar dat moet geen excuus zijn, daar had Rust Roest ook last van. Ook het verdedigende werk van Telstar/Schoonderbeek was niet optimaal. Een aantal schoten op twee benen werden verzilverd door de bezoekers. Ook aanvoerder Jan-Willem Boer liet zich gelden. Voor commentaar en praten tegen de scheidsrechter kreeg hij de gele prent getoond. Het was wel een kantelpunt in de wedstrijd want eindelijk wist de thuisploeg weer een doelpunt te maken en het verschil op twee te brengen. Dit gaven de Hoevelakers niet meer uit handen en dus kan de ploeg weer twee punten bijschrijven.

Wat we kunnen concluderen is dat de verdediging wederom wel goed staat. Telstar krijgt heel weinig doelpunten tegen, maar scoort ook weinig. Aanvallend werk aan de winkel dus. We waren blij te zien dat de livestream goed bekeken werd. Aanstaande zaterdag proberen we weer iets te regelen zodat u thuis mee kan kijken. Tot dan!