Hennie en Harry in actie tijdens de mixdubbel
Hennie en Harry in actie tijdens de mixdubbel M. Sloeserwij

Badmintonners (BCH) winnen in Lelystad

5 oktober 2020 om 00:37 Sport Deel je nieuws

Ondanks de Corona-restricties konden alle badmintonwedstrijden gewoon doorgang vinden. Helaas was er geen publiek welkom bij de wedstrijden, maar dat er geen wedstrijden werden afgelast is al een succes te noemen.

Het mixteam van BC Hoevelaken moest zaterdag afreizen naar Lelystad om aan te treden tegen BC Flevoland. De wedstrijd was na de dubbelpartijen nog in evenwicht. Bij beide dubbelpartijen moest een beslissende 3de game de doorslag geven. De heren wisten deze gemakkelijk te winnen met 21-13 maar de dames (met Hennie en invaller Tamara) verloren deze nipt met 21-19. Na de enkelpartijen stond Hoevelaken toch met 4-2 voor, alleen Harry verloor zijn partij. Weer erg nipt met een 21-19 verlies in de 3de game. De mixdubbels werden allebei door Hoevelaken gewonnen waardoor ze met een 6-2 wist huiswaarts reden.

Eerder dat weekend verloor het 2de recreantenteam met 5-3 van Sjeve Shuttel. In een rustige sporthal De Slag verloren zijn dus hun eerste partij van de competitie.

Zaterdagmiddag speelden de twee jeugdteams hun wedstrijden in sporthal Ridderspoor. Het eerste jeugdteam speelde met 3-3 gelijk tegen SV Putten. Hoevelaken speelde, met invaller Jens, dus gelijk maar dat was een goede prestatie want de tegenstanders hadden veel voordeel van hun lengte. Het BCH-team is namelijk in een hogere leeftijdsklasse ingedeeld. De laatste enkel ging in de beslissende game door Daniël verloren met 21-16.

Het tweede jeugdteam wist gemakkelijk DVS Utrecht opzij te zetten. Alleen Lisa verloor haar enkelpartij maar alle andere werden glansrijk gewonnen en dus wonnen zij hun wedstrijd met 5-1. Op dit moment bezetten zij een 4de plaats, maar hebben wij wel een wedstrijd minder gespeeld. Deze wordt volgende week ingehaald.

Op zondag kwam het herenteam ook nog in actie. In Nijkerk werd met 6-2 verloren. Waar de dubbel van Bart en Christiaan en de enkelpartij van Bart nog nipt werden gewonnen was het niveauverschil in de andere partijen helaas te groot. Daarmee werd ook de derde wedstrijd in de competitie verloren. Na het kampioenschap van vorig jaar en de promotie lijkt het een moeizaam seizoen te worden.

advertentie
advertentie