Na het behalen van het Nederlands record was Wim Oudejans dinsdagavond duidelijk in zijn nopjes
Na het behalen van het Nederlands record was Wim Oudejans dinsdagavond duidelijk in zijn nopjes A Triathlon

Nederlands record voor Wim Oudejans op de 1.500 meter

2 oktober 2020 om 00:54 Atletiek

NIJKERK Tijdens de baancompetitie van de AV Triathlon presteerde Wim Oudejans dinsdagavond uitstekend. Op de 1.500 meter scherpte de 75-jarige atleet van AV Nijkerk het Nederlandse record op de 1.500 meter voor de Masters 75+ aan tot 5.55,35. Dat betekende een verbetering van het 4 jaar oude record met maar liefst 9 seconden.

Op 15 mei blies Wim Oudejans 75 kaarsjes uit en daarmee belandde de atleet in de leeftijdsklasse Masters 75+. Waar hij in het verleden al enkele malen succesvol had deelgenomen aan het NK Masters, had hij dit jaar zijn zinnen gezet op de 1.500 meter en 10.000 meter. De NK Masters was eerder dit jaar afgelast, maar zou komend weekend worden gehouden in het Fanny Blankers-Koen stadion in Hengelo. Zou, want door de aangescherpte maatregelen rond corona is het evenement opnieuw afgelast.

,,Enorm balen dat het NK Masters niet door gaat, want de vorm is overduidelijk goed,” reageerde Oudejans. ,,Je werkt toch toe naar zo’n wedstrijd en ik dichtte me goede kansen toe op deze afstanden in de categorie Masters mannen 75+. Ik had daarnaast als doelstelling om het Nederlands record op de 10.000 meter aan te vallen.”

NEDERLANDS RECORD Waar Oudejans zijn zinnen had gezet op de titel én een record op de 10.000 meter tijdens de NK Masters, bleek hij dinsdag reeds in grootse vorm te verkeren. ,,Ik doe vaak mee aan de baancompetitie van de AV Triathlon en loop hier graag. Dinsdag ging het enorm lekker en ook de speaker had door dat ik goed op koers lag, want hij hield de tussenstanden goed bij. Met een verbetering van 9 seconden van het oude record ben ik dik tevreden. De euforie rond deze prestatie werd echter wel minder toen ik woensdagochtend vernam dat het NK Masters niet doorgaat. Toch ben ik erg blij met deze prestatie en hoop dat ik de kans krijg om het nog eens op het NK masters te laten zien.”

advertentie
advertentie