Afbeelding
Liander

Nieuw elektriciteitsverdeelstation ‘in de buurt van Nijkerk’

1 oktober 2020 om 11:50 Nieuwbouw

NIJKERK In Gelderland gaat netbeheerder Liander de komende jaren minimaal vijftien nieuwe elektriciteitsverdeelstations bouwen en zeven stations uitbreiden. Eén nieuw verdeelstation komt in de buurt van Nijkerk. ,,Dit is nodig om aan de snel toenemende vraag naar netcapaciteit te kunnen blijven voldoen en knelpunten in het elektriciteitsnet op te lossen.”

Liander breidt op diverse plekken in Gelderland het elektriciteitsnet uit. De verzwaring van de elektriciteitsverdeelstations Zaltbommel, Barneveld, Dodewaard, Zevenaar, Doetinchem en Eibergen zijn hier voorbeelden van. Om huidige en toekomstige knelpunten het hoofd te bieden bouwt Liander samen met Tennet nieuwe stations in onder meer Zuilichem, Oosterhout en in de buurt van Nijkerk. Waar dat elektriciteitsverdeelstations precies gaat komen, wordt nog bekeken met netbeheerders Tennet en Stedn, medlt Liander.

,,Nederland schakelt om naar een duurzame energievoorziening. Wind- en zonneparken produceren steeds meer groene stroom die via het elektriciteitsnet naar de verbruikers elders in het land getransporteerd moet worden. Daarnaast vragen onder meer de groeiende industrie, agrarische sector, elektrisch vervoer en duurzame woonwijken steeds meer elektriciteit.” Om aan de snel aantrekkende vraag naar netcapaciteit te kunnen voldoen is op veel plekken minstens een verdubbeling van de capaciteit van het elektriciteitsnet nodig.

advertentie
advertentie