Afbeelding
Mathilde Dusol Fotografie

Prijzen Nijkerk Cleanup Challenge uitgereikt

28 september 2020 om 15:36 Maatschappelijk

NIJKERK Tijdens de World Cleanup Day en de Nijkerk Cleanup Challenge is ruim 204 kilo zwerfafval opgeruimd in Nijkerk. Ook leverden de opruimacties in ieder geval vijf nieuwe leden op voor de Zwerfafvalbrigade. Afgelopen zaterdag overhandigde wethouder Harke Dijksterhuis de prijzen aan de winnaars. 

De hoofdprijs, een fiets, werd gewonnen door Loïs de Jong. De 6-jarige winnares moest afzwemmen op het moment dat de prijsuitreiking plaatsvond en stuurde haar opa om de prijs in ontvangst te nemen.

Wethouder Harke Dijksterhuis was erg blij met de actie. ,,Wat een mooi initiatief van de Lionsclub Nijkerk om de gemeente Nijkerk met de Cleanup Challenge mooi en schoon te houden. In twee jaar tijd heb ik bedrijven, scholen en vooral vrijwilligers die zich inzetten voor het opruimen van zwerfafval zien stijgen”, aldus Dijksterhuis. 

AFVALUITDAGING Leden van de Lionsclub Nijkerk bedachten de afvaluitdaging van een week om de World Cleanup Day en het werk van de Zwerfafvalbrigades meer bekendheid te geven. Naar schatting zijn deze week ruim 150 deelnemers op pad gegaan om Nijkerk zoveel mogelijk zwerfafvalvrij te maken. 

De Zwerfafvalbrigades in Nijkerk, Hoevelaken en Appel zorgen het hele jaar voor een zo schoon mogelijke omgeving. In Nijkerkerveen is nog geen brigade actief, dus de focus voor de komende maanden ligt bij het zoeken naar nieuwe leden in Nijkerkerveen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie