Wiebe van der Velde (l) en Hetty Adolfs: ,,Bridgen leren doe je met de kaarten in de handen.’’
Wiebe van der Velde (l) en Hetty Adolfs: ,,Bridgen leren doe je met de kaarten in de handen.’’ Maureen Van Goethem
Advertorial

Cursus om te leren bridgen

23 september 2020 om 13:41 Zakelijk

NIJKERK Aan het kaartspel kleeft nog altijd een wat stoffig imago. Zonde vinden Wiebe van der Velde en cursusleider Hetty Adolfs van Stichting Bridge Leren.

Maureen van Goethem

Bridge is een bijzonder en uitdagend kaartspel dat door honderdduizenden mensen wordt gespeeld. Het is een denksport voor jong en oud en het bijzondere is dat er nieuwe vriendschappen door ontstaan. ,,Bridgen is een heel spannend spelletje’’, zegt Hetty Adolfs, ,,want je moet een tactiek bepalen. Je speelt bovendien altijd met z’n tweeën, dat maakt het veel socialer.’’

CURSUS ,,Bridge is een superleuk spel en altijd weer anders, maar je moet het echt even leren.” Daarvoor biedt de Stichting Bridge Leren een cursus aan. Op maandag 5 oktober start de bridgecursus voor beginners, die de Stichting Bridge Leren samen met de Nijkerkse Bridgeclub gaat verzorgen. De cursus is wekelijks op de maandagavond in een lesruimte van het Corlaer College. De lesruimte is zo ingericht dat voldaan wordt aan de coronaregels.

Tijdens de cursusavonden wordt aan de hand van een mooi en duidelijk cursusboek en audiovisuele apparatuur de stof uitgebreid besproken en uitgelegd. Elke keer speelt men oefenspelletjes om het net geleerde in de praktijk te oefenen. ,,Het eerste deel van de cursus bestaat uit twaalf lessen. En je zit al na enkele lessen aan de bridgetafel bridge te spelen en juist dat maakt het zo prettig om deze cursus te volgen.’’

De lesmethode heet ‘Start met Bridge’. Na het eerste deel van de cursus is er een vervolgcursus. ,,Deel 2 is niet verplicht, maar wij adviseren iedereen om deze vervolgcursus ook te doen.’’ Het biedt samen een goede basis om in de toekomst optimaal plezier te halen uit het bridgen. Het lesgeld is per cursusdeel 85 euro, exclusief het lesmateriaal.

VERSLAVEND ,,Bridge ‘grijpt’ je en het is verslavend leuk. Dat is niet gek, want er gaat letterlijk en figuurlijk een wereld voor je open. Bridgen kan namelijk altijd en overal, zelfs op vakantie. „Je kunt bridge thuis spelen om de gezelligheid en de sociale contacten, maar ook in wedstrijdverband omdat je het analyseren van de kaarten, het zoeken naar de beste manier van bieden en spelen en het competitie-element leuk vindt.”

Informatie en aanmelding: Hetty Adolfs, tel. 033-2451163, e-mail hetty.adolfs@upcmail.nl en www.bridgeleren.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie