Afbeelding
Mathilde Dusol

Binnen twee uur 105 kilo zwerfafval verzameld

21 september 2020 om 12:03 Natuur en milieu

NIJKERK Inwoners op verschillende plekken in de gemeente zwerfafval op afgelopen zaterdag. Zij deden dit in het kader van World Cleanup Day. Dit is het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. 

Wethouder Nadya Aboyaakoub was bij de aftrap in Hoevelaken en ging in Nijkerk op pad om zwerfafval op te ruimen. De gemeente Nijkerk stelde zakken, knijpers en ander materieel beschikbaar voor de vrijwilligers die zich hadden aangemeld. In Hoevelaken organiseerde de Zwerfafvalbrigade een actie; in Nijkerk konden vrijwilligers starten vanaf fietsenwinkel Profile Ridder; en ook in het buitengebied van Appel werd afval opgeruimd.

CHALLENGE De Lionsclub Nijkerk breidde de World Cleanup Day uit met de Nijkerk Cleanup Challenge. Het idee is dat iedereen in de gemeente een week de tijd heeft om één of meerdere zakken verzameld zwerfafval in te leveren bij Profile Ridder. Afgelopen zaterdag 19 september werd binnen 2 uur al 105 kilo zwerfafval opgeruimd. Om mee te doen met de Nijkerk Cleanup Challenge en kans te maken op de prijzen, kunnen inwoners zich registreren bij de gemeentewerf en een mailtje sturen naarlionsclubnijkerk@gmail.com. Op zaterdag 26 september is de prijsuitreiking om 16.00 uur bij Profile Ridder.

Wethouder Aboyaakoub ondersteunt de acties van harte: ,,In de nieuwe visie beheer openbare ruimte blijft een schone leefomgeving belangrijk en daar hebben we onze inwoners bij nodig. De zwerfafvalbrigades in de verschillende kernen en de actie door de Lionsclub Nijkerk laat zien dat we dit samen belangrijk vinden en samen hiervoor zorg willen dragen. En ik draag zelf ook graag zelf een steentje bij door mee te prikken.”

advertentie
advertentie