Sparta Nijkerk VR1
Sparta Nijkerk VR1 Danique van Zadelhoff

Sparta Nijkerk VR1 met maximale score door in de beker

12 september 2020 om 19:59 Sport Deel je nieuws

Ook de derde en laatste poulewedstrijd werd door de vrouwen van Sparta Nijkerk omgezet in een ruime overwinning. Dit keer was DVS’33 VR2 het slachtoffer; het werd met een 6-0 nederlaag terug gestuurd naar Ermelo en daar was niks op af te dingen.

Sparta Nijkerk zette meteen druk op de verdediging van DVS’33. Al snel leidde dat tot de 1-0. Ilse van Walsem was de doelpuntenmaker na voorbereidend werk van Laura Klok, die even later zelf op de paal schoot. De Spartanen hadden de volledige regie over de wedstrijd, maar verzuimden lang dit in doelpunten uit te drukken. Veel aanvallen eindigden met slappe schoten die een makkelijke prooi waren voor de DVS’33 keepster. Pas in minuut 39 werd het 2-0 door opnieuw Ilse van Walsem.

De 3-0 op slag van rust door Elvira Dokter gaf wat beter weer hoe de krachtsverhoudingen lagen.

Waar DVS’33 voor rust nog een kans kreeg, was daar na rust geen sprake meer van. Verdedigend stond het goed bij Sparta Nijkerk. Zo speelde Eva Stam als rechtsback een uitstekende wedstrijd.

Vanuit het middenveld, met kersverse bruid Christianne van de Kraats als creatief brein, werden veel kansen gecreëerd. Sparta Nijkerk liep uit naar 6-0 door doelpunten van Mareine Koole, Kataline Hiensch en Anouk Kamphorst en behield zo de ongeslagen status in de beker. Met 3 overwinningen op rij gaat het overtuigend door naar de knock out fase.

Volgende week zaterdag 19 september start de competitie met een thuiswedstrijd tegen SVZW VR1.

De aftrap is om 15:00 uur.