Met twee treffers was er reden genoeg voor NIco van den Brom om 'het vuistje te heffen' Kees van den Heuvel

Veensche Boys geeft KHC het nakijken

6 september 2020 om 14:55 Voetbal

NIJKERKERVEEN Veensche Boys heeft een selectie die dit jaar verwacht mee te strijden om het kampioenschap in de Tweede klasse G. In de bekercompetitie laten ze dit ook zien, want na de overwinning op Lemelerveld vorige week, lieten ze zaterdag KHC kansloos. Veensche Boys vertrok met een 0-3 overwinning uit Kampen en de volgende ronde van de beker is al bijna bereikt.

Vanaf het beginsignaal dicteerden de Veenders het duel tegen de eersteklasser KHC en na tien minuten leidde dit tot de terechte 0-1 via Daquillio de Gama. Hij kopte doeltreffend raak na een prachtige voorzet van Tom van Donselaar. Van Donselaar was sowieso goed op dreef, want ook bij de andere treffers van Veensche Boys stond hij aan de basis. Dat het bij rust slechts 0-1 was eigenlijk mager.

Na rust wilde KHC aandringen, het was echter Veensche Boys dat de kans op 0-2 kreeg. Nico van den Brom mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding op Da Gama. De Kampense doelman koos echter de goede hoek en dus bleef de stand ongewijzigd. Veensche Boys liet zich echter niet uit het veld slaan en Van den Brom kon later alsnog juichen. Met twee treffers was ook zijn middag succesvol en het betekende een afgetekende 0-3 overwinning voor Veensche Boys.

Met nog één bekerduel te gaan tegen ZAC staat Veensche Boys er goed voor om de volgende ronde te behalen. Een gelijkspel volstaat volgende week in Zwolle tegen de tweedeklasser.