Aalt Guliker

Valse start NSC

5 september 2020 om 19:55 Voetbal

NIJKERK NSC had de start van de competitie in de Hoofdklasse B beter voorgesteld. Dat het op Urk lastig zou worden, was verwacht, maar de 4-1 nederlaag hadden ze graag anders gezien. Een tweede tegenslag waren de rode kaarten voor Kevin van Essen en Rene Troost.

Vanaf het begin was de thuisploeg Urk de betere ploeg en moest NSC volop verdedigen. Doelman Jan van Willige beleefde een goede middag en daarom bleef het tot halverwege de eerste helft 0-0. Jelle de Boer zorgde daarna toch voor de terechte 1-0 en toen Riekelt Nentjes de 2-0 maakte, werd de vrees voor een erg moeizame middag groter. Zeker toen Kevin van Essen vlak voor rust zijn tweede gele kaart ontving.

Met tien man gingen de Nijkerkers na rust op zoek naar een beter resultaat, maar de aangepaste tactiek leverde geen succes. Binnen enkele minuten scoorde Nentjes de 3-0. Daarna herstelde NSC enigszins en een mooie aanval leverde de 3-1 op. Jonathan Martina werd gevloerd en Yannick Cornelisz benutte de strafschop. Vlak daarna was alle hoop echter weg, want ook Urk kreeg een strafschop, met een tweede gele kaart voor Rene Troost. Riekelt Jan Brands schoot feilloos de 4-1 binnen en met negen man kon NSC alleen nog tegenhouden.

Dat lukte omdat Urk de kansen niet wist te verzilveren. NSC had zich echter toch een betere seizoenstart voorgesteld dan de 4-1 nederlaag op Urk.