Afbeelding
Kees van den Heuvel

Sigma vraagt met viltjes aandacht voor eenzame mensen

25 augustus 2020 om 11:26 Maatschappelijk

NIJKERK Bij een aantal bedrijven en instellingen in de gemeente Nijkerk liggen sinds dinsdag viltjes op tafel met daarop een tekst over eenzaamheid. De viltjes maken deel uit van een campagne van welzijnsorganisatie Sigma en zijn onder meer te vinden in verzorgingscentrum Sint Jozef, restaurant Prins Heerlijk, de Stichting Welzijn Ouderen Hoevelaken en bij het gemeentehuis. 

Kees van den Heuvel

Op de viltjes staat de vraag of mensen zich weleens eenzaam voelen en of ze voldoende aandacht besteden aan de medemens die zich eenzaam voelt. Wie om hulp verlegen zit, kan bellen naar welzijnsorganisatie Sigma en met vrijwilligers in gesprek gaan. 

BREDER Volgens Marloes van Est van Sigma is het de bedoeling om elke dag in het jaar iets te betekenen voor mensen die eenzaam zijn, en niet alleen tijdens de week van de aandacht. Daarom wordt de campagne ook breder getrokken en komen de viltjes binnenkort op nog meer plekken te liggen, zoals sportkantines of bedrijfsrestaurants.

GREEN GRAFFITI Onlangs bleek uit onderzoek dat 37 procent van de Nijkerkers zich weleens eenzaam voelt. Dat is relatief veel en daarom wordt de campagne ook structureler gemaakt. Zo wordt er ook nog gedacht aan het organiseren van speeddates voor eenzame mensen. Daarnaast wil Sigma mogelijk hun boodschap overbrengen via zogenaamde ‘green graffiti’ op het straatwerk in de gemeente. Hierbij wordt selectief een deel van een straat schoongespoten, waardoor daar een tekst leesbaar wordt.

Om de plannen mogelijk te maken, is Sigma ook nog op zoek naar vrijwilligers. 

advertentie
advertentie