Lotte werkt op de kledingafdeling van Van Duinkerken Sport & Kamperen in Nijkerk.
Lotte werkt op de kledingafdeling van Van Duinkerken Sport & Kamperen in Nijkerk. Lotte werkt op de kledingafdeling van Van Duinkerken Sport & Kamperen in Nijkerk.

Zomerbaantjes: kleding verkopen met Lotte

21 augustus 2020 om 09:00 Mensen

NIJKERK In de zomervakantie storten jongeren zich vaak massaal op een zomerbaantje, om een extra zakcentje te verdienen. Maar door de coronacrisis is het een stuk lastiger geworden voor jongeren om een bijbaan te vinden. Het aanbod is schaars, maar een aantal Nijkerkse jongeren is het toch gelukt. In de serie Zomerbaantjes komen diverse harde werkers aan het woord. Deze week: Lotte Koudijs (22). Ze werkt op de kledingafdeling van Van Duinkerken Sport & Kamperen in Nijkerk.

Eigenlijk per toeval kwam Lotte vorig jaar bij Van Duinkerken terecht en ze werkt er nog altijd met veel plezier. ,,Vorig jaar liep ik stage en op dat moment had ik nog geen vakantiewerk, maar ik was wel op zoek naar een bijbaantje. Eén van mijn patIënten vertelde mij dat ze bij Van Duinkerken nog medewerkers zochten voor in de vakantie en dat leek mij heel leuk. Dat heeft zij vervolgens doorgegeven aan de directeur van Van Duinkerken en ik werd dezelfde dag nog gebeld met de vraag of ik op sollicitatiegesprek wilde komen. Ik was ontzettend enthousiast en diezelfde week ben ik op sollicitatiegesprek geweest. En voor ik het wist had ik een baantje bij Van Duinkerken op de kledingafdeling.”

Lotte werkt buiten de vakanties om vaak op zaterdag en koopavonden en inmiddels weet ze alles over het reilen en zeilen op ‘haar’ afdeling. Maar tijdens de zomervakanties kan ze flink wat extra uren maken. En dat is ook wel nodig, want in de zomervakantie weten veel vakantiegangers en toeristen de winkel aan de Arkerpoort 1 te vinden. ,,Tijdens de vakantie komen er meer toeristen in de winkel. Veel klanten staan bijvoorbeeld ergens op de camping in de omgeving of zijn in de buurt en komen hier een kijkje nemen. Op de zaterdagen is het altijd erg druk en zijn we vooral bezig met de verkoop. Doordeweeks is er meer tijd om andere dingen te doen, zoals de nieuwe collecties uitpakken en prijzen, artikelen afprijzen en de inrichting van de winkel veranderen.”

Mensen komen voor badkleding speciaal naar ons.

BADKLEDING Tijdens de zomervakantie gaat op de kledingafdeling waar Lotte werkt vooral veel badkleding over de toonbank. ,,Bij Van Duinkerken hebben wij onder meer een zeer uitgebreide collectie badkleding en daar komen ook veel mensen speciaal voor naar ons. Het is heel erg leuk om samen met de klant op zoek te gaan naar de perfecte bikini, badpak of zwembroek”, legt Lotte uit. ,,Verder worden er in onze winkel in het zomerseizoen veel caravans, tenten, barbecues en andere kampeerartikelen verkocht, zeker net voordat mensen op vakantie gaan komen ze hun benodigdheden voor de vakantie bij ons halen.”

DEURBELEID Drukte in de winkel dus, maar tijdens de intelligente lockdown was dat wel even anders. ,,Toen in maart de lockdown kwam in Nederland, liep het bezoekersaantal erg terug. Ik hoefde toen een aantal weken ook niet te werken. Maar na een tijdje durfden mensen toch weer naar de winkels te gaan en mocht ik weer aan het werk. Ik heb toen een aantal weken samen met een collega het deurbeleid gedaan.”

De sfeer op de werkvloer is erg goed, dat maakt de werkdagen extra leuk.

De twee wisselden de taken af. ,,De één desinfecteerde de winkelwagentjes, de ander sprak de klanten aan die binnenkwamen en gaf instructies. Ondanks dat het misschien niet het allerleukste werk was om te doen, was ik heel blij dat ik weer kon werken en was het contact met de klanten toch ook wel erg gezellig. Na een behoorlijk aantal weken het deurbeleid gedaan te hebben, mocht ik weer terug naar mijn ‘eigen’ afdeling, namelijk de kledingafdeling.”

En dat werk op haar ‘eigen’ afdeling vindt ze toch wel echt het leukst. ,,Verder is het heel erg gezellig om samen te werken met mijn collega’s. Bij Van Duinkerken hebben we een heel leuk team en de sfeer op de werkvloer is erg goed, dat maakt de werkdagen extra leuk.” De vierdejaars student Fysiotherapie weet goed hoe ze haar extra zakcentje gaat besteden. ,,Het geld dat ik verdien bij Van Duinkerken verdien, wordt vooral op de spaarrekening gezet voor later, maar ook worden er natuurlijk leuke dingen van gedaan in de zomervakantie”, lacht ze.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie