Afbeelding
Kees van den Heuvel

Nieuwe sportschool Semaja’s Gym geopend

11 augustus 2020 om 10:24 Overig

NIJKERK Aan de Watergoorweg in Nijkerk is zaterdagmiddag 8 augustus sportschool Semaja's Gym geopend. Semaja van Vaneveld liet de opening verrichten door haar leermeester en MMA-vechter Joop Kasteel. Daarna mocht de oma van Semeja de eerste schreden zetten in de sportschool. Vervolgens was het tot 20.00 uur vrije inloop om de sportschool te bekijken, maar uiteraard wel onder strikte hygiënische omstandigheden. 

Kees van den Heuvel

Met de oprichting van een sportschool gaat een droom van Semaja van Vaneveld in vervulling. Naast reguliere trainingen ligt de nadruk bij haar sportschool op ‘Sporten met zorg.' ,,Hier wordt vechtsport ingezet als hulpmiddel en krijgt het een andere betekenis. Veel mensen zien het als aanvalssport. In deze opzet steek ik het in een nieuw jasje en wordt vechtsport ingezet als hulpmiddel voor mensen die vastlopen in het dagelijks leven." 

Deze manier van inzetten van vechtsport is bedoeld voor speciale doelgroepen zoals kinderen die te maken hebben met pesten, vrouwen die slachtoffer zijn geworden van (huiselijk) geweld en senioren en volwassenen en kinderen met een lichamelijk of geestelijke beperking. Momenteel begeleid ze onder meer haar eigen vader als aanvulling op een revalidatie-traject. ,,Ik hoop zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. Vechtsport is meer dan vechten alleen en iedereen is welkom om dit te mogen ervaren.”

Joop Kasteel, die de opening verrichtte, is typisch een voorbeeld van een sporter die perfect zou passen in dit stramien. Hij was ooit de beste MMA-vechter uit zijn tijd, maar zijn grootste overwinning was er een die zijn leven totaal op zijn kop zette; Kasteel overwon kanker. Zijn sportieve levensmissie voltooide hij evenwel met een nimmer aflatende winnersmentaliteit. Juist in de sportschool van Semaja krijgen mensen die zich in een revalidatieproces bevinden, de meest adequate aandacht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie