Afbeelding
Gerrit Steen

Fuchsiashow in Nijkerkerveen goed bezocht

10 augustus 2020 om 10:35 Evenementen

NIJKERKERVEEN Ondanks de tropische temperaturen van afgelopen zaterdag hebben toch nog ruim veertig mensen de Open Tuindag en Fuchsiashow bezocht. Deze vond plaats bij Jan Nieuwenburg op de Wouter Blomstraat 25 in Nijkerkerveen. Er waren maar liefst 150 verschillende soorten te zien. 

Gerrit Steen

Nieuwenburg vertelde de bloemenliefhebbers die langskwamen alles over zijn grote hobby en wat er voor nodig is om ze in fraaie bloei te houden. 

BERGWOUDEN De fuchsia, in de volksmond ook wel belleman geheten, is genoemd naar Leonhard Fuchs, die leefde van 1501 tot 1566. Hij was botanicus en arts en schreef een van de eerste boeken over kruiden. De verschillende soorten komen oorspronkelijk in Midden- en Zuid-Amerika, de Falklandeilanden, Tahiti en Nieuw-Zeeland voor. De meeste fuchsia's zijn in de bergwouden rond de evenaar te vinden, soms wel tot 3.000 meter hoogte. 

BLOEITIJD De winterharde soorten zijn sierlijke tuinplanten en met de niet-winterharde zijn de kas, kamer, serre en het te balkon verfraaien. De rechtopgroeiende soorten zijn als struik, maar ook als stamboompje te kweken, terwijl de hangende en kruipende soorten heel dankbare hangplanten zijn. 

De hoofdbloeitijd is augustus en september, maar deze periode loopt vaak door tot eind oktober. De duizenden rassen vormen een gewild verzamelobject voor liefhebbers, temeer omdat ze zo gemakkelijk te stekken zijn, enorm rijk bloeien en gevoelig zijn voor een persoonlijke verzorging.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie