Strand Nulde heeft haar maximum aantal bezoekers bereikt en besluit daarom om vrijdag geen nieuwe bezoekers meer toe te laten. (Deze foto is niet recent)
Strand Nulde heeft haar maximum aantal bezoekers bereikt en besluit daarom om vrijdag geen nieuwe bezoekers meer toe te laten. (Deze foto is niet recent) Henk Hutten

Strand Nulde-Zuid gaat dicht; maximum aantal bezoekers bereikt

31 juli 2020 om 12:54 Overig

PUTTEN Strand Nulde-Zuid heeft haar maximum aantal bezoekers bereikt vrijdag en roept daarom op om niet naar het strand te komen. Het strand sloot om 12.30 uur haar slagbomen. ,,Er worden geen nieuwe bezoekers meer toegelaten, morgen ben je weer van harte welkom", meldt Leisurelands, eigenaar van het recreatiegebied. 

Dat is besloten in verband met de coronamaatregelen. Zo probeert Leisurelands de veiligheid van haar bezoekers te garanderen. Bezoekers die lopend of met een ander vervoersmiddel komen, worden tegengehouden. Er wordt ook opgeroepen om niet op de toegangswegen te parkeren, daar geldt een parkeerverbod en worden boetes voor uitgedeeld. 

NEDERLAND Door de zomerse temperaturen is het niet alleen in Putten druk, ook de stranden bij Zandvoort, Bloemendaal en Wassenaar stromen vol. Alle parkeerplaatsen zijn al bezet.  De Veiligheidsregio Kennemerland roept mensen daarom op niet naar Zandvoort te komen. "Wilt u nog naar Zandvoort? Doe het niet!", twittert Marianne Schuurmans, voorzitter van de veiligheidsregio waar Zandvoort onder valt.

De parkeerplaatsen bij de stranden van Hoek van Holland zijn ook vol, meldt Rijkswaterstaat. Ook het recreatiegebied Zeumeren bij Barneveld gaat dicht. Het maximumaantal bezoekers is bereikt, de slagbomen blijven omlaag en er mogen geen nieuwe bezoekers naar binnen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie