,,Op woensdag 22 juli op het strandje in Zeewolde geweest. Deze vriendjes hadden ineens een pruik op..??
,,Op woensdag 22 juli op het strandje in Zeewolde geweest. Deze vriendjes hadden ineens een pruik op..??" Hanneke Tem

Bekijk hier de inzendingen voor de Zomerfotowedstrijd 2020

31 juli 2020 om 11:09 Overig

NIJKERK Hoe vier jij deze zomervakantie? Blijf je thuis? Ga je eropuit in eigen land of ga je toch naar het buitenland? Laat het ons weten en vooral zien! Doe mee aan de Zomerfotowedstrijd van StadNijkerk.nl. 

Een selectie van alle ingezonden foto's krijgt een plek in de krant, de rest is hier op StadNijkerk.nl te bewonderen. Aan het eind van de zomervakantie selecteert de redactie de mooiste foto’s en wordt bepaald welke plaat heeft gewonnen. De maker van de mooiste foto wint een minuut gratis winkelen bij Albert Heijn Nijkerk.

SPELREGELS 

- Foto's moeten in een hoge resolutie (bestand van minimaal 750 kb) worden aangeleverd.
- Vermeld duidelijk waar en wanneer de foto is gemaakt en wie of wat er op de foto is te zien.
- Alleen lezers uit het verspreidingsgebied van de krant dingen mee naar de prijzen.
- Foto's moeten deze zomer zijn gemaakt.
- Inzenden is mogelijk tot vrijdag 21 augustus 12.00 uur. Daarna bepaalt een jury de winnaar.
- Zend je foto in door te mailen naar stad.nijkerk@bdu.nl en zet 'Zomerfotowedstrijd 2020' in het onderwerpveld. Veel succes!

,,Onze 4 kinderen samen met de 3 kinderen  van vrienden van ons. Heerlijk samen buiten spelen.
,,Op de boulevard van Vlissingen.
,,Deze foto is gemaakt in Monschau in de Eifel, net over de grens bij Limburg. Op de foto is mijn zus Leonie te zien. De foto is gemaakt vanaf een bruggetje. Gekleurde bloemen, zon, een zomerse hoed: een echt zomers plaatje!
,,De leukste buurvrouwen van de Beukenlaan, Franca en Bernadette, genieten op het terras van de Salentein van een wijntje op een lekkere zomeravond.
De Alternatieve 4 daagse gelopen op de Rothaarsteig in Duitsland. 21 t/m 24 juli,2020.Samen met mijn man Bertus Rhein Weser Thurm - Dillenburg. Prachtig gebied. Helaas worden de Larix bomen aangetast/opgevreten door een kever. Verschrikkelijk veel bossen moeten er nu worden gekapt."
Ben de Ruiter en zijn gezin genieten van hun vakantie in Tsjechië.
,,Bjorn laat zijn bommetje zien op de jaarlijkse poolparty in Nijkerkerveen!"
,,Wij zouden met z'n vijven naar Albufeira gaan, maar door het coronavirus is die vakantie al vrij snel gecanceld. Ondanks dat we later nog wel mochten gaan, leek ons dat niet verstandig. Na lang denken over een alternatief vonden we het leuk om zelf een camping te creëren. Zo gezegd zo gedaan! 'Hertogdom Appelfeira' was geboren. Van 17 tot 24 juli hebben we in het weiland van mij, Robin Pleizier (middelste), gestaan. Samen met (v.l.n.r.): Wouter Zwart, Jelle Loseman, Pieter van der Meer en Maarten van Esch. We hebben een ontzettend leuke week gehad, wellicht zelf leuker dan dat we naar Portugal gegaan waren.
,,Op de foto ons zoontje Olivier-Jax van bijna drie jaar die met blote zandvoetjes hoopvol wacht dat het zeefje in de vorm van een krab met de stroom mee komt. Mama is niet in beeld maar pompt zoveel mogelijk water om dit voor elkaar te krijgen.
,,Ik ben 11 jaar en ik hou super erg van mijn paard Villara.
,,26 juni heeft mijn kleinzoon Thom Staal een grote karper gevangen in de polder, maar opa Staal achter hem heeft er ook een aan de haak. Oma Staal maakte de foto.
,,Ons achterkleinkind Noa is gek op de zomerse meloenen.
,,Aan een struik zo vol geladen mist men 5-6 braampjes niet, logeren bij opa en oma in  Nijkerk en smullen in de moestuin… lekkerder kan niet!
,,20 juli een heerlijke dag in het belevenissenbos. Op de foto Loek en Roemer met hun vliegende neef Jim.
Met deze zomerse temperaturen op dit moment. Is het voor Junior & Lopke altijd weer fijn om de koelte op te zoeken in de bossen van Nijkerk na etenstijd.
,,Helaas deze zomer geen festivals meer, daarom hebben we zelf met vrienden een overnachting georganiseerd met de caravans in een weiland aan de Keienweg.
Op de foto is Wilco van Bethlehem te zien, relaxed in z'n strandstoel, met de mooie maan in de nacht van 1 op 2 augustus. Een stuk rustgevender dan een overnachting op de zwarte cross.
,,Floor oog in oog met een meeuw op een garnalenboot op de Waddenzee.
,,Deze foto is gemaakt bij camping pleizier. Gezellig op onze eigen camping in de tuin met de hele familie. In de boot Cas, Liam en Kevin Ter land ter zee en in de pleizierentuin.
,,Lekker uitleven in het park met opa en oma uit Nijkerk.
,,Genieten met een ‘big smile’ in eigen tuin... 
dat kan ons smulkontje Yara wel.
,,Op de foto zien jullie onze zoon Bram Doppenberg (11 jaar) en onze dochter Elise Doppenberg (8 jaar) op camping Iris Parcs Le Château de Galaure in de Drôme in Frankrijk. Heerlijk spelen bij het zwembad met strandzand. Van Bram ziet u  alleen zijn gezicht, de rest in ingegraven. Onze dochter staat achterstevoren (met een zwembroek van haar broer aan) zo lijkt het net of Bram zijn eigen hoofd vast houdt.
,,De foto is gemaakt in Zuccarello, Noord Italië, middeleeuwse brug over de Neva rivier.
,,Coronaproof vakantie @home is ook gewoon super leuk in de achtertuin. Op de foto mijn man Reto en ons zoontje Sven! Heel veel plezier in het grote opzetzwembaden achter in de tuin.
,,ngrid met haar 2 hondjes in de fietsmand, Bobbie en Buddie met de mooiste toren op de achtergrond, foto is gemaakt rond 19.00 uur door Remco van de Kamp.
,,Op een van de heetste zomeravonden fietste ik naar StrandNijkerk, boekje mee, flesje rose in een koeltas en zittend op een kleedje genoot ik van een prachtige zonsondergang met op de voorgrond relaxte 'badgasten'. Zo vlak bij huis en zo mooi!
,,Heerlijk met steentjes spelen in het prachtige Oostenrijk!
,,Hier een foto van mij op de fiets door het mooie Arkemheen gebied. Vandaag gemaakt bij +30 graden.
,,Hierbij de allerleukste foto van mijn kleinkinderen, Marijn, Elieve, Thijs en Sam in de boom op de Wulpenhof."
,,Na een week met de temperaturen boven 30 graden kwamen de buien onze kant op. Deze foto is genomen op dinsdag 11 augustus nadat de hevige regenbui voorbij was. Met toeval reden ik en mijn vrouw een rondje in de weilanden richting Bunschoten Spakenburg en daar is deze foto geschoten.
,,De foto is gemaakt dinsdag 28-7-2020 in de omgeving van het Aardhuis Apeldoorn
De foto is in de ochtend gemaakt, volgens mij is dit een fantastische manier om van je vakantie te genieten waarbij je geen moeite hebt om de corona maatregelen in acht te nemen.
,,Foto van vlinder op mijn hand. Hij was zo blij met de foto dat hij (of zij) telkens weer terugkeerde op mijn hand.
,,Op de Keutenberg in Schin op Geul (Zuid-Limburg). Het graan staat er mooi bij om snel te worden geoogst.
,,Foto van een vlinder, gemaakt met een 12 jaar oude Olympus reflex.
,,Dit is Noor (9) en zij is gek van turnen, overal moeten handstanden en overslagen gemaakt worden, zo ook op de steiger aan het Gardameer."
,,Op dinsdag 11 augustus hebben we met de Koeien gezwommen bij Fort Uitermeer vlakbij Weesp. Heerlijk zo'n Ver(KOE)ling.
Betsy van Dijk maakte deze foto van een mooie zonsondergang.
,,Deze foto is gemaakt op de monte Rosa in Italië. Prachtig vergezicht vanaf de berg.
,,De foto is gemaakt op 29 juli 2020 tijdens onze vakantie in Brabant, in het bos in Eindhoven. Het is een selfie van ons gezin met vader Erwin en Sophie (6 jaar) op de voorgrond, Vera (8 jaar) en moeder Rinske op de achtergrond.
,,De coördinaten van de plaats waar de foto is gemaakt: 52.245655, 5.414298, boven het Nijkerkernauw met de drone, net op een plekje waar het mag. De foto is gemaakt op 26 juli tijdens zonsondergang en representeert het
,,Dit is Gijs in Bonaire, heerlijk genietend van de prachtige zee.....en daar hoort natuurlijk een selfie bij.
,,Deze foto van onze dochters Trude en Suus is gemaakt op 2 augustus op het strand van Argelès-sur-Mer in Zuid-Frankrijk. Eindelijk strand na een hele lange rit op ‘zwarte zaterdag’."
,,Genieten van de prachtige lucht boven Nijkerk.
,,Deze foto is gemaakt in  Riva del Garda Italië. Onze kleinkinderen en het fantastische uitzicht...
,,Onze eerste vakantie met de tweeling Jax & Finn in Cadzand-Bad. Tijdens een heerlijk dagje strand en de mannen hun eerste ontmoeting met de zee!"
,,Een ver tropisch oord? Nee hoor, gewoon aan het strandje bij Harlingen, heerlijk!
,,De foto is gemaakt op het wolderwijd tussen Zeewolde en Harderwijk.
Op de foto zie je mijn vriend Mart (55 jaar) op een foil achter een boot (door mijzelf bestuurd). Op de achtergrond zie je skyline van Harderwijk. De onweersbui was net geweest. Deze nog vrij onbekende sport trekt veel bekijks op de randmeren. 
Mart is een frevente surfkiter en heeft nu zijn passie ook in het foilen gevonden.
,,Ondanks het mooie weer wordt er gewoon gewerkt door vrijwilligers in de Bibliotheek van Nijkerk.
,,Ook onze kat Jip heeft vakantie en  is uitgeput van de hitte. Ff chillen.
,,Deze zomer de zon  gevangen bij Katwijk aan Zee. Onze zoon Thijs van Bokhorst, 10 jaar.
,,Dit is Luca uit Nijkerk.
Deze foto is genomen in Italië in het plaatsje Verbania op 30/07.
,,ade, Damian en Yinthe Renes genieten van het uitzicht op het strand van Vlissingen."
,,Lekker kleuren in de tuin door de bijna jarige Yara.
,,Zonsondergang Den Osse met zicht op de Brouwersdam. Wat kan Nederland ook mooi zijn.
,,29 juli 2020 Vlindertuin in Harskamp, dit is mijn favoriete vlinder die ook in mijn tuin te zien is. De Dagpauwoog."
,,Sunset op een Franse strand, met mijn dochter Sterre, zoon Flint en hond Charly."
,,Genomen vanaf het water (Nijkerknauw) ter hoogte van het stoomgemaal. We kijken hier naar watersporters die tijdens het laatste daglicht terug naar de haven varen.
Afbeelding
,,Drie nichtjes Puck, Coosje en Lise in een klein tentje met opa en oma mee, dan weet je het wel… wat een pret!
,,Deze foto is genomen vanuit het vliegtuig van Griekenland terug naar Nederland.
,,Hoera vakantie! Roxie heeft zich goed vermaakt aan de Toscaanse kust van Spiagge Bianche.
,,Tijdens onze zomervakantie in Cadzand-Bad. Met een hele mooie zonsondergang. Een prachtige herinnering aan de vakantie in eigen land.
,,Mijn dochter, vlàk voor de sprong, hangend aan een Fries bruggetje nabij Bolsward. Best hoog, maar uiteindelijk waagde iedereen de sprong!
,,Kleindochter Esmee geniet van een ijsje bij opa en oma in de tuin.
,,Deze foto is gemaakt vanaf “Kallithea Springs” in Rhodos.
,,Dit zijn mijn dochters Maren en Ise, genietend van het avondzonnetje op het strand in Egmond na een warme dag.
,,Sanne Geurtsen is op deze foto voor het eerst aan het kneeboarden op het Heegermeer in Friesland.
,,Sky en Summer nemen een frisse duik in Zakynthos, Griekenland.
,,Hier zie je de rivier de Saône in Frankrijk. We zien dit prachtige tafereel als we de camperdeur 's ochtends vroeg open doen. We hebben de camper zomaar in het wild neergezet, langs deze prachtige rivier..
,,Mijn zoon Jayden Brink van 12 jaar op z'n skimboard. Hij kon er geen genoeg van krijgen. Vakantie in eigen land, wat was het mooi.
,,Kijk is hoe hoog ik kan klimmen zegt Roos van den Born uit Nijkerkerveen.
Het is hier reuze gezellig in de speeltuin bij Nijkerk aan zee.
,,Mijn man Martin en dochter Emma in fluisterboot in de weerribben. Ik zat aan de voorkant van het bootje. Heerlijk rustig gevaren zondag 9 augustus.
,,Hier een foto van onze hond Tara die ijsjes ook heerlijk vindt in deze warme zomer. Dit is bij de Jutter op het terras.
Nijkerk aan zee, Dyano jayden eversen aan het zwemmen op bad Hulckesteyn. Datum: maandag 10 augustus
De foto is gemaakt in het stadje Orvolte in Drenthe  Foto is gemaakt op: 5-08-2020  Op de foto is te zien een Hommel die op een stukje zand zit
Gisteravond, 16 augustus, maakte ik deze foto op een camping in Arnhem.
Wat mij opviel is de symmetrie van deze tenten.
Echt over nagedacht!
,,De foto is gemaakt in Nijkerk, in onze tuin op 11-08-2020.

Ezra en Salomé genieten samen met oma in het zwembad.
,,Op de foto is mijn zoon Maarten Koning te zien. Op zijn zelfgemaakte vlot. In de herfst wilde Maarten op een vlot varen. En die moest gemaakt worden van melkbidons, had hij bedacht. Sindsdien zijn er melkbidons aan het sparen. Er zitten er 51 in het vlot.

Na nog wat timmeren en (veel) duct tape was het afgelopen maandag dan zo ver. De foto is genomen aan de Kievitslaan in Nijkerk.
,,Deze foto is gemaakt op 20 augustus door mijn zoon Naut op landgoed de Wielewaal. Je ziet een eenzame zeilboot op het Nijkerkernauw. Op de achtergrond het stoomgemaal.
,,Deze foto is genomen tijdens onze zomervakantie. We lagen hier in Blokzijl, in de Kop van Overijssel.
,,Bij gebrek aan een buitenzwembad in Nijkerk zijn wij op 19 augustus naar bosbad Putten gegaan. Hier springt Koen van Steeg (5 jaar) van de hoge duikplank.
,,Foto gemaakt 12 aug 2020 in Charleroi. Broer en zus samen eendjes kijken.
,,Zomer is helemaal opgaan in je eigen spel, het liefst met water.
Roquebrun, Frankrijk
Armin van Valkengoed, 8 jaar.
,,Het is eb bij het strand in Ouddorp. Thijs (7) en Jesse (4) vinden het erg ver lopen naar het water en maken onderweg rare capriolen.
,,Onze dochter Rosalie de Boer geniet van de Noordzee, samen met haar vriendinnetje Feline Heining, bij surfschool Foamball op Texel.
,,Op het strand van Ameland met 2 span paard.
,,Op de foto staan Faé en Miloh, 2 beste vriendjes en onafscheidelijk. Samen genieten ze van het avondzonnetje in de Soesterduinen.
,,Onze dochter Rosalie de Boer geniet van een prachtige zonsondergang, samen met haar vriendinnetje Feline Heining, bij Paal 12 op Texel.
,,  Judah (10) die zich uitstekend vermaakt met zijn wakeboard op het Nijkerkse strandje.
,,Gewoon thuis, met onze happy Haflingers in Nijkerkerveen.
,,Salomé (15 jaar) uit Nijkerk was deze zomer met haar familie aan het Comomeer in Italië. Afgelopen winter had ze een prijs gewonnen voor het bedenken van het snoepje van de toekomst. Met de opbrengst wilde ze het allerliefst gaan paragliden. De instructeur droeg een mondkapje, zoals de meeste mensen in Italië. Gelukkig was het daar heel veilig. Het was een geweldige ervaring!
,,In zee bij Cadzand bad.
,,Ingegraven in het strand van Vlissingen.
,,11 augustus gemaakt van onze hond Bibi op het hondenstrand bij IJmuiden aan Zee. Dit jaar stond Spanje op de planning maar door Corona en een hond rijker zijn we niet verder dan de kust gekomen! En wat een mooi weer hebben we daarbij gehad. Heerlijk elke dag zwemmen in zee en verkoeling zoeken.
,,Zo tam, de koeien in de Oostenrijkse Alpen.
,,Zelfportret van Iris Doornekamp (11 jaar), gemaakt op 4 augustus op camping De Molenhof, tijdens een rommelig wolkerig moment.
,,Gemaakt door mijn dochter Iris Doornekamp (11 jaar) op camping De Molenhof in Twente. Op de foto, op een heerlijke zomeravond gemaakt, staat haar zusje Anne (8 jaar) met de bellenblaas.
,,Martan van de Pol geniet van de zomer! Lekker dobberen op het luchtbed in Lac Chaudanne. Het water is echt zo blauw!”
,,De foto is gemaakt tijdens onze zomervakantie aan het meer van Annecy. Op de foto staat Linde die in de ochtend kijkt naar de mooie laaghangende bewolking boven het meer van Annecy.
,,Slot Heidelberg gezien vanaf de Oude Romeinse brug in Heidelberg, Duitsland.
,,Op de foto zien we Jet Plugge van 4 jaar uit Hoevelaken, die zich een echte zeemeermin voelt met de staart van een vriendinnetje. De foto is gemaakt op de camping in de Achterhoek.
,,Deze twee stoere mannen Jan en Sem hebben op dinsdag 11 augustus de hoogste duinen beklommen in Zoutelande(Zeeland) !! En het is ze gelukt!! Trots houden ze hun pakje drinken in de lucht, want met de warmte hadden ze dat wel nodig!! Gelukkig was er een lichte zee wind! En het uizicht was de moeite waard!!!
,,Op de foto Ricardo Jans te zien in de Poolse stad Wroclaw waar de mythe dus gaat dat er kabouters hebben gewoond. Ricardo vind het erg jammer dat hij te laat is en dat de kabouters weg zijn!
,,David, Sara en Julia zijn op vakantie in Normandië. Ze tuurden meer dan een week het strand af om mooie schelpen te vinden. Maar daarna ontdekten ze een strand (Juno beach) vol met schelpen!!!
,,Mijn man en zoontje hebben lol bij het water in het winkelcentrum in Nieuwegein.
,,Bij gebrek aan een buitenzwembad in Nijkerk zijn wij op 19 augustus naar bosbad Putten gegaan. Hier springt Koen van Steeg (5 jaar) van de hoge duikplank.
,,Wat is er nou leuker om met je beste vriendinnetje te kamperen in de tuin en dan te overnachten in een echte tipi tent! Een ontspannen momentje met een maskertje voor een goede nachtrust. Isa en Evi zijn er weer helemaal klaar voor!
,,Gisteravond, 16 augustus, maakte ik deze foto op een camping in Arnhem. Wat mij opviel is de symmetrie van deze tenten. Echt over nagedacht!
,,Op deze foto staan mijn man Marcel en mijn zoons Lucas (8) en Jesse (5). Lopend de berg af in Tirol (Oostenrijk).
,,De foto is gemaakt in het stadje Orvolte in Drenthe. Foto is gemaakt op 5-08-2020. Op de foto is te zien een Hommel die op een stukje zand zit.
,,Op de foto is goed te zien hoe Corona de zomer van 2020 beïnvloedt, kijk maar naar de instructieborden. Verder het enthousiasme van mijn kimderen: we hebben tenslotte vakantie. Maar ook de magie die een dag weg in eigen land kan brengen, want ondanks de Corona-maatregelen vind ik dit gewoon een sfeervolle foto.
,,Wat is er nou leuker om met je beste vriendinnetje te kamperen in de tuin en dan te overnachten in een echte tipi tent! Een ontspannen momentje met een maskertje voor een goede nachtrust. Isa en Evi zijn er weer helemaal klaar voor!
,,Nijkerk aan zee, Dyano jayden eversen aan het zwemmen op bad Hulckesteyn.
Thomas Visser, 8 jaar, in la Fouly, Zwitserland.
,,Elk jaar naar Italië, maar helaas door corona bleef het Nederland. Maar.... als je zegt het is Italië geloof je het ook!
Lemele bij Holten camping Lemeler Esch en oma ook blij, niet zo ver als Italië. Op de foto staan Ferdi, Miranda, Zoë, Finn, Nina.
,,De foto is gemaakt in Nijkerk, vlak bij het stoomgemaal op 04 augustus 2020. Ik ga in mijn vakantie graag de natuur in op zoek naar alles wat het fotograferen waard is. Vooral macro foto’s hebben mijn interesse. Vlinders, Libellen, Wantsen en dat soort beestjes. Deze grote rups, van de Koninginnepage, van ruim 7cm maakte op mij wel indruk, wat een prachtige kleuren.
,,Onze zoon Thijme op het strand van Renesse. Hij houdt de ondergaande zon vast.
,,Wij maakten bij strand Horst prachtige foto's van de zonsondergang. Plaatselijke pracht!
,,Deze foto van mijn zoontje is gemaakt op de Lemelerberg nadat we deze net beklommen hadden. Prachtig uitzicht!!
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie