Afbeelding
Gerrit Steen

Rommelmarktverkoop in voormalig Timmer-pand

16 juli 2020 om 11:35 Evenementen

HOEVELAKEN De grote jaarlijkse rommelmarkt van de Hervormde Gemeente Hoevelaken die traditiegetrouw ieder jaar op de tweede zaterdag in september gehouden wordt, is vanwege de onzekerheid of de 'anderhalve coronameter' dan al van tafel is, afgeblazen. Om toch de spullen voor de Rommelmarkt aan de man te kunnen brengen, kan de organisatie tijdelijk gebruik maken van het leegstaande winkelpand van de firma Timmer op de Oosterdorpsstraat.

Gerrit Steen

Het betreft een tijdelijke verkoop die op dinsdag 28 juli van start gaat, vertelt Gert Cousijnsen: ,,De organisatie heeft hiervoor toestemming van de gemeente gekregen, men kan tot 1 december van deze ruimte gebruik blijven maken. We zijn de Bouwbedrijf Schoonderbeek zeer dankbaar dat zij ons deze ruimte ter beschikking stellen. De sleuteloverdracht voor het  pand vond plaats op 22 juni en vanaf die tijd is de organisatie druk in de weer om het voormalige winkelpand gereed te maken voor de verkoopactiviteiten.” 

OPENINGSTIJDEN Gert Cousijnsen: ,,We hebben beslag kunnen leggen op professionele magazijnstellingen die we op dit moment met man en macht installeren en vullen met huishoudelijke artikelen, schilderijen, boeken en platen, elektronische apparaten, computers, schoenen, kleding, meubels en kasten. De openingstijden van de winkel is afhankelijk van het aantal vrijwilligers. We streven er naar op dinsdag- woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur; op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur de winkel open te stellen.”

NIEUW ONDERKOMEN Maar dat is nog niet alles. Het onderkomen dat ze vanaf 2012 mochten gebruiken bij de familie Doornekamp op de Weldammerlaan 6 in Hoevelaken voor de opslag van de opgehaalde en gebrachte goederen, is vanaf 1 december niet meer beschikbaar. Dit vanwege het feit dat het pand inmiddels verkocht is en de nieuwe eigenaar er andere plannen mee heeft. Na enig zoekwerk en netwerken is de organisatie er in geslaagd een nieuw onderkomen te vinden bij de familie Van Oosterom aan op de Zwarte Goorderweg.

Gert Cousijnsen: ,,We zijn heel dankbaar en blij met deze locatie, waar we de beschikking krijgen over maar liefst 200 vierkante meter ruimte met als extra een bovenverdieping die ook nog eens volledig beschikbaar is. Er moet nog wel het een en ander aangepast worden, maar als het helemaal klaar is dan hebben we weer een hele mooie ruimte beschikbaar.”

OPHAALDIENST De ophaalactiviteiten gaan gewoon door. Cousijnsen: ,,Heeft u verkoopbare spullen dan kunt u deze net zoals in het verleden nog steeds aanmelden bij de coördinatoren van de ophaaldienst, de heer en mevrouw Van Ravenhorst uit Hoevelaken, tel. 033-2536715. Elke dinsdag is er een team actief voor het ophalen van de aangemelde spullen. Afval, grote meubelen en bankstellen nemen we niet mee, want daar moeten wij dan de stortkosten voor betalen en dat komt de opbrengst zeker niet ten goede. Het moeten verkoopbare spullen zijn, we hopen dat u dit kunt respecteren.”

RENOVATIE Jan Jacobs: ,,De opbrengst van de markt is bestemd voor de Kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente. Volgend jaar staat de renovatie van de kerktoren op het programma. De hele torenspits, houtwerk en leien, zijn aan vervanging toe. Slechts een deel van deze kosten wordt gedekt via subsidies, zodat de gelden die we hier met de verkoop bijeenbrengen goed van pas komen. De organisatie ziet er naar uit u te ontmoeten!”

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie