In coronatijd heeft Atletiekvereniging Nijkerk (AVN) niet stil gezeten.
In coronatijd heeft Atletiekvereniging Nijkerk (AVN) niet stil gezeten. AVN

Hardlopers AVN gaan hele zomer door

16 juli 2020 om 11:07 Overig

NIJKERK In coronatijd zat Atletiekvereniging Nijkerk (AVN) niet stil. Er werden wekelijks nieuwe thuistrainschema’s gedeeld en de club organiseerde een 5 en 10 kilometer solorun. Ondertussen werd ook het clubgebouw en omliggend terrein opgeknapt.

Nu de zomervakantie voor de deur staat en er waarschijnlijk minder gereisd wordt dan anders, heeft de club besloten de looptrainingen de hele zomer door te laten gaan. Wie eens wil ervaren hoe hardlopen in groepsverband is, kan een paar keer gratis meetrainen. Vanwege corona draaide de overheid dit voorjaar alle sportcentra op slot. Slechts individuele buitenactiviteiten als fietsen en lopen waren toegestaan. Om fit te blijven hebben veel mensen in deze periode het hardlopen (her)ontdekt.

CORONARUN AVN heeft in coronatijd niet alleen voor haar eigen leden, maar voor iedereen die dat wilde, twee challenges georganiseerd. In mei deden zo’n 80 hardloopliefhebbers mee aan de 5 kilometer coronarun. Voor een plek in het klassement van de 10 kilometer coronaloop in juni trokken uiteindelijk 41 runners hun sportschoenen aan. Aan de sololopen deden 40 personen van buiten de club mee.

De eindklassementen zijn te vinden op de website van AVN. Wie het hardlopen in coronatijd heeft opgepakt en daar nu structureel mee wil doorgaan, biedt AVN enkele gratis proeftrainingen aan. Daarna kan gekozen worden voor een lidmaatschap. ,,Hardlopen in clubverband biedt voordelen", aldus AVN. ,,Door de vaste trainingsmomenten (dinsdag- en donderdagavond en zaterdagmorgen) is het gemakkelijker vol te houden dan zelfdiscipline om te gaan trainen. Voor beginners geldt vaak dat ze heel snel progressie maken en beter gaan lopen. En daarnaast zijn het de sociale contacten en afwisselende trainingen die het leuk maken. Vanaf de uitvalsbasis van AVN lopen tal van mooie looproutes door het buitengebied."

CLINICS AVN organiseert jaarlijkse de Veluwepoort- en Arkervaartloop. Leden kunnen meedoen aan de clubcompetitie en het AVN-clubkampioenschap. Daarnaast worden er clinics georganiseerd om gezamenlijk toe te werken naar een wedstrijdprestatie. Met elkaar bezoeken leden wedstrijden buiten Nijkerk. Aan estafettelopen doet de club vaak met meerdere teams mee. ,,Hardlopen doe je individueel, maar voelt zo toch als een teamsport."

AVN beschikt over een sportaccommodatie met de nieuwste faciliteiten voor jeugdatletiek. Omkleed- en douchemogelijkheid is aanwezig. In de kantine of op het vernieuwde terras voor het clubgebouw is er gelegenheid elkaar voor of na de training te ontmoeten. Op zaterdagmorgen 5 september begint er weer een AVN-starterscursus hardlopen, waarbij in 7 weken wordt toegewerkt naar 5 kilometer aan een hardlopen. 

Alle informatie over de vereniging is te vinden op www.avnijkerk.nl. Mail voor vragen of aanmelding voor een proeftraining of de starterscursus naar hardlopen@avnijkerk.nl.

advertentie
advertentie