Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Pixabay

Plan De Hofstee in Nijkerk krijgt groen licht

14 juli 2020 om 17:45 Nieuwbouw

NIJKERK De plannen voor woningbouw op de locatie De Hofstee in de Nijkerkse wijk Doornsteeg kunnen worden gerealiseerd. Er is onder meer een noodzakelijke overeenstemming bereikt over de aankoop van een stuk grond dat benodigd is voor de reconstructie van het knooppunt Holkerweg-Doornsteeg.

Wijnand Kooijmans

Het plan is een initiatief van Smink Vastgoed. Al eerder zijn de kaders voor het plan vastgesteld. Ten aanzien van de minimaal vereiste 35 procent sociale woningbouw is in een te sluiten overeenkomst verankerd, dat dit 25 procent sociale huurwoningen en 10 procent sociale koopwoningen met een maximale koopprijs van 200.000 euro betreft. In het plan is, meer dan tot nu toe gebruikelijk, aandacht voor de middeldure koop.

GERECONSTRUEERD Maximaal twaalf woningen worden ontsloten via de Doornsteeg. Het kruispunt Holkerweg-Doornsteeg wordt op kosten van Smink gereconstrueerd. De gemeente Nijkerk stelt, conform de gemaakte afspraken, hiervoor een maximaal bedrag van 80.000 euro beschikbaar. Het plan voorziet verder in de gevraagde rechtstreekse fietsverbinding naar de bestaande fietsstructuur in de wijk Doornsteeg en de fietstunnel.

EXTRA WONING Om de reconstructie van het kruispunt mogelijk te maken is de aankoop van een stuk grond nodig. In 2016 is door de gemeente met de eigenaren ook al gesproken over de aankoop van dit perceel. Daarbij is de toezegging gedaan dat medewerking wordt verleend aan de wens van de eigenaren dat er een extra woning aan de achterzijde van het perceel Holkerweg 17 mag worden gerealiseerd. Desnoods is het echter nooit tot een uitwerking gekomen, omdat de gemeente heeft afgezien van de reconstructie van het kruispunt.

KOSTEN Inmiddels hebben nieuwe gesprekken opgeleverd dat de eigenaren van het betreffende perceel akkoord gaan met de verkoop onder dezelfde voorwaarden. De kosten die zijn gemoeid met het doorlopen van de planologische procedure komen voor rekening van Smink. De ontsluiting vindt plaats via De Stegen en niet via de Holkerweg of de Doornsteeg. De gemeenteraad moet nog wel instemming geven.

AANGEPAST Naar aanleiding van gesprekken met omwonenden is het plan aangepast om aan hun wensen tegemoet te komen. Daarnaast heeft afstemming plaatsgevonden met de eigenaren van het tankstation aan de Doornsteeg (voorheen De Nuul) als het gaat om de reconstructie van het kruispunt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie