Afbeelding
Wouter van Dijk

Veel meer woningen verkocht in regio Nijkerk; ook prijs is flink gestegen

9 juli 2020 om 17:05 Wonen

NIJKERK In de regio Barneveld, waar Nijkerk onder valt, zijn in het tweede kwartaal van dit jaar liefst 14,7 procent meer woningen verkocht dan dezelfde periode een jaar eerder, 253 in totaal. Daarnaast steeg de gemiddelde verkoopprijs van een woning. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in de regio Barneveld lag in het tweede kwartaal van 2020 op 380.000 euro. Dat is 9,1 procent hoger dan de gemiddelde verkoopprijs in het tweede kwartaal van 2019.

Dat blijkt uit cijfers die de NVM donderdag heeft gepubliceerd. In totaal wisselden er in het tweede kwartaal van 2020 in het hele land 38.000 woningen van eigenaar. Dat is een afname van bijna 4 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De gemiddelde verkoopprijs van een woning steeg naar 335.000 euro, 9 procent meer dan een jaar eerder.

CORONATIJD Over het geheel gezien heeft de woningmarkt weinig tot niet te lijden gehad onder de coronacrisis, meldt de NVM. ,,Het was een kwartaal dat zo goed als geheel in coronatijd plaats vond. Makelaars en taxateurs hebben hierop snel geanticipeerd. Bezichtigingen vinden al vanaf het begin van de anderhalvemeter-economie plaats met maximaal twee kijkers, met 1,5 meter afstand, deurklinken worden gedesinfecteerd enzovoorts. NVM heeft ook vaart gemaakt met het op een betrouwbare manier ondertekenen van contracten. Geldverstrekkers en notarissen accepteren de door NVM ontwikkelde digitale handtekening inmiddels”, aldus NVM-voorzitter Onno Hoes.

OVERBIEDEN ,,Hoewel er in absolute zin minder kopers zijn, blijft men overbieden om de gewenste woning te bemachtigen. Nu er minder belangstelling is van beleggers en expats krijgen starters en doorstromers meer kansen. We merken dat de consument vertrouwen heeft in de veerkracht van de Nederlandse economie; men omarmt de eigen woning en denkt niet op de korte maar op lange termijn.” Lees hier wat het NVM nog meer opviel in de cijfers over het tweede kwartaal van 2020.

REGIO BARNEVELD De cijfers zijn gebaseerd op gegevens van makelaars die bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) zijn aangesloten. De NVM-regio Barneveld beslaat de gemeente Barneveld plus de plaatsen Nijkerk en Nijkerkerveen. Hoevelaken valt onder de regio Amersfoort, daar werden in het tweede kwartaal 1,7 procent meer woningen verkocht dan een jaar eerder.


Bekijk op bovenstaande kaart de woningverkoop-cijfers van andere regio’s. Klik op een regio of zoek een regio in het zoekveld bovenaan. In deze kaart vind je verschillende cijfers. Op de kaart zie je voor iedere regio de gemiddelde prijsontwikkeling t.o.v. een jaar eerder en de ontwikkeling van het aantal verkopen ten opzichte van een jaar eerder. In de pop-up (klik hiervoor op de kaart) zie je daarnaast ook nog het absolute aantal verkochte woningen in het afgelopen kwartaal en de gemiddelde verkoopprijs.

advertentie
advertentie