Dorcas weer open

9 juli 2020 om 10:50 Column Deel je nieuws

 

Veel klanten weten de weg naar de Dorcas-winkel aan de Boekdrukker in Nijkerk weer te vinden. Sinds 18 juni zijn de deuren van de kringloopwinkel opnieuw geopend voor het publiek, nadat de winkel sinds maart gesloten was vanwege het coronavirus.

In de Dorcas-winkel in Nijkerk worden voornamelijk tweedehands goederen verkocht, waaronder boeken, speelgoed, meubilair, kleding, serviesgoed en overige huishoudelijke en decoratieve artikelen. De winkel is aangepast aan de coronamaatregelen. Dat betekent onder meer dat er een vaste looproute is uitgezet en dat er maximaal 17 klanten tegelijk in de winkel aanwezig mogen zijn. De Dorcas-winkel in Nijkerk is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Dorcas

De opbrengst van de verkoop van de goederen is bestemd voor Dorcas. Deze christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie helpt de meest kwetsbare mensen in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. In 2019 heeft Dorcas meer dan 1 miljoen mensen bereikt met hulp.

Vrijwilligers

In Nederland heeft Dorcas op dit moment 39 kringloopwinkels. Jaarlijks komen er steeds nieuwe vestigingen bij. De winkels worden allemaal gerund door vrijwilligers. In Nijkerk werken ongeveer 50 vrijwilligers bij de Dorcas-winkel, maar er zijn er altijd meer welkom. Op dit moment zijn er nog vacatures voor winkelmedewerkers en voor bestuursleden. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op via telefoon 033 2450217 (tijdens openingstijden) of via mail dorcaswinkelnijkerk@dorcas.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie