NSC pakt belangrijke winst

10 maart 2018 om 23:31 Sport/sport

NIJKERK NSC heeft zaterdag een uitermate belangrijke overwinning geboekt bij CSV Apeldoorn. De Nijkerkers hebben door de 2-3 winst de kans op handhaving in de Hoofdklasse vergroot.

Het duel bij CSV Apeldoorn begon uitstekend voor NSC. De thuisploeg moest al binnen tien minuten met toen man verder na twee gele kaarten voor Melvin Bresser. Toen Rinke Rozema vervolgens de 0-1 aantekende, leek een mooie middag in de maak. CSV rechtte echter zijn rug en kwam halverwege de eerste helft terug, niet alleen tot 1-1, maar zelfs tot 2-1. De treffers waren van Maikel Lange en David Spoelstra.

NSC kwam vooral in de tweede helft meer opzetten en drukte CSV achteruit. ico van de Brom was na tien minuten succesvol met de 2-2 en de Nijkerkers gingen op jacht naar meer. Er kwamen voldoende kansen, overigens ook voor het tiental van CSV en de spanning nam toe. Het was uiteindelijk Yannick Cornelisz die NSC de 2-3 en dus de winst schonk.

Met wat goede resultaten in de inhaalduels ziet de stand er voor NSC weer een stuk positiever uit, al moeten die inhaalduels dan wel punten opleveren. De strijd om handhaving zal waarschijnlijk nog wel even aanhouden