Afbeelding
Google Maps

'Herinrichting van Synagogepad en Singel definitief vastgesteld'

7 juli 2020 om 17:08 Verkeer en vervoer

NIJKERK In de periode van 28 april tot en met 27 mei heeft het ontwerp voor de Singel en het Synagogepad ter inzage gelegen voor de formele inspraak. Het college heeft besloten dit ontwerp ongewijzigd vast te stellen, meldt zij in een persbericht.

Vanuit de vastgestelde visie op de binnenstad van Nijkerk is het de nadrukkelijke wens om groen toe te voegen, meldt het college. Zo ook op de Singel en het Synagogepad. ,,Beide straten zijn smal en bieden slechts beperkt de mogelijkheid om geveltuinen toe te voegen. Uit de inspraakreacties kwam dit punt ook duidelijk naar voren. Er daarom is er besloten om af te zien van de realisatie van de geveltuinen in deze straten."

In het ontwerp is ervoor gekozen om het fietsparkeren te clusteren aan het begin van de Singel aan de zijde van de Oosterstraat (handhaven huidige voorzieningen) en in de toekomst ook tussen de platanen op het Plein fietsparkeren te faciliteren. In de praktijk blijkt dat de bezoeker ook de fiets aan de hand meeneemt richting de winkels. Het idee is om te stimuleren dat er gebruik wordt gemaakt van de centrale plekken. 

De uitvoering staat nu gepland voor het voorjaar van 2021. ,,De winkeliers en bezoekers hebben zo de ruimte te wennen aan de situatie." Door deze beslissing is er rond de feestdagen ook geen overlast voor winkeliers, bewoners en bezoekers. Verder is er voldoende ruimte voor bezoekers om de winkel te bereiken. Afhankelijk van de ontwikkelingen en ervaringen in de komende tijd kijkt de gemeente wanneer er gestart wordt met de werkzaamheden.

Meer op deze website.

advertentie
advertentie