Afbeelding
Henny Jansen

Onderzoek naar behoefte aan openbaar vervoer op bedrijventerreinen

6 juli 2020 om 21:04 Verkeer en vervoer

NIJKERK De Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk (BHN) is een enquête gestart onder haar leden om de behoefte te peilen voor het bereikbaar maken van de bedrijventerreinen met openbaar vervoer. De resultaten uit de vragenlijst moeten de gemeente Nijkerk input geven voor een gesprek met de provincie.

,,De bedrijventerreinen in Nijkerk zijn niet of nauwelijks bereikbaar met het openbaar vervoer. Dat geldt zowel voor de medewerkers van de gevestigde bedrijven als voor de bezoekers van de daar gevestigde bedrijven", zegt de BHN. ,,Wij willen graag inzicht krijgen in de wens en/of noodzaak om hierin verandering te brengen. Samen met de gemeente gaan wij kijken of er het voor iedereen mogelijk gemaakt kan worden om gebruik te maken van meer duurzame vormen van mobiliteit beschikbaar kunnen/moeten komen. Het gebruik van openbaar vervoer is daar een onderdeel van." 

De provincie Gelderland is verantwoordelijk voor het busvervoer in de gemeente Nijkerk en bepaalt. Zij bepalen uiteindelijk de buslijnen en de routes. ,,De gemeente Nijkerk wil graag met de provincie in gesprek over het mogelijk maken van een busverbinding door of vanuit de bedrijventerreinen. Om een goed beeld te krijgen van de behoefte van ondernemend Nijkerk aan een busverbinding, wordt de vragenlijst gestuurd naar de leden van de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk", aldus de BHN. 

Het bestuur van de BHN wil zo samen met de gemeente de vraag naar een dergelijke buslijn in kaart brengen en in welke vorm in kaart brengen. ,,Het gaat niet om de precieze aantallen passagiers voor in de busverbinding. Wel is het belangrijk om een goed beeld te kunnen geven van de omvanggrootte van passagiersstromen binnen de gemeente." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie