Afbeelding
Gerrit Steen

Feestelijke jaarafsluiting Hoevelakense zumbagroep

6 juli 2020 om 15:40 Verenigingen

HOEVELAKEN Ze hebben er veel plezier in en kwamen iedere week trouw op maandagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur bij elkaar in gebouw De Kopperhof op de Sportlaan 24 in Hoevelaken. We hebben het over de deelneemsters van de zumba-dansgroep, die dankzij de inspirerende dansoefeningen van Grè Tilstra fit en lenig blijven. 

Gerrit Steen

Helaas gooide Corona vanaf medio maart roet in het eten en konden de lessen geen doorgang meer vinden. Afgelopen donderdagmiddag kwamen ze nog een keer bij elkaar in Sportcafe De Slag om elkaar onder het genot van een hapje en een drankje een goede vakantie te wensen.

LATIJNS-AMERIKAANS ,,Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dansen, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto 'Beto' Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij Zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, het is goed te vergelijken met aerobics”, legt Grè Tilstra uit.

PRACHTIGE AANVULLING Ze hoopt dat de lessen medio september weer doorgang kunnen vinden: ,,Om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven functioneren is het belangrijk om fit te blijven. Naast het wandelen en fietsen zijn er meerdere bewegingsactiviteiten die de mensen daarbij kunnen ondersteunen. Zumba is hierbij een prachtige aanvulling, zowel lichamelijk als psychisch, want je moet je hoofd er wel bij houden hoor, met al die verschillende dansen. Maar het gaat spelenderwijs. Het is denken en doen, je moet de danspasjes wel in je hoofd zien te krijgen. Door het gebruik van muziek worden ook andere hersengebieden geactiveerd om bewegen in te zetten”, aldus een enthousiaste Grè Tilstra.



Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie