Afbeelding
pixabay

Flink meer woningen in Het Spaanse Leger dan gepland

2 juli 2020 om 15:33 Nieuwbouw

NIJKERK Met de bouw van 325 woningen worden er aanzienlijk meer woningen binnen Het Spaanse Leger gerealiseerd dan de 150 tot 200 die aan het begin van de planvorming waren voorzien. Dit is een gevolg dat meer grond is aangeboden dan verwacht. Van het aantal woningen wordt minimaal 35 procent gebouwd in de sociale sector.

Wijnand Kooijmans

Uit het gebied vertrekken drie bedrijven. Kraay Nijkerk verhuist naar bedrijventerrein De Flier, Country Mill Horse Support vestigt zich op een locatie aan de Westkadijk. Ook autobedrijf Heining verkast naar een locatie buiten Het Spaanse Leger. Intratuin Nijkerk blijft wel in het gebied. Door grondruil met de initiatiefnemers wordt een rechthoekige kavel verkrijgen. Er komt een nieuwe toegang naar het bedrijf via de ontsluiting van het plangebied op de Amersfoortseweg terwijl Intratuin tevens het buitenterrein opnieuw gaat inrichten.

SPEEDGATE De huidige ontsluiting van het gebied vanaf de Barneveldseweg wordt afgesloten met een speedgate. Alleen bevoorradend verkeer van de Intratuin kan van deze ontsluiting gebruik maken. Rondrijden van vrachtverkeer door het gebied of via de parkeerplaats van Intratuin wordt op deze manier voorkomen.

In het gebied komen zo’n vijftien hofjes. Dat past binnen de kaderstelling voor Het Spaanse Leger zoals deze is vastgesteld door de gemeenteraad. Het overgrote deel van het gebied wordt bebouwd met grondgebonden woningen. Er komen twee appartementengebouwen langs de Amersfoortseweg en bij de entree van het gebied nabij de Intratuin. Bij dit laatste gebouw gaat het om vier en zes bouwlagen met daaronder een half verdiepte parkeergarage.

FLEXIBEL Voor het gebied is een flexibel bestemmingsplan opgesteld. De ruimtelijke en functionele dragers van het plan worden wel vastgelegd, zoals de hoofdwegenstructuur, de waterpartijen, het groen, het maximaal aantal van 325 woningen en de hoogte van de woningen. Bestaande functies in het gebied worden in het bestemmingsplan vastgesteld, zodat voorkomen wordt dat in het plangebied meerdere bestemmingsplannen van kracht zijn.

Het plan ligt ter inzage tot 12 augustus. Tot die datum kunnen eventueel bezwaren worden ingediend. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad definitief over het bestemmingsplan.

advertentie
advertentie