Afbeelding
Harry Koelewijn

Gratis cursus Politiek Actief

1 juli 2020 om 13:15 Politiek

NIJKERK De gemeente Nijkerk staat op 30 september de cursus Politiek Actief voor de gemeente. De cursus is bedoeld voor inwoners die meer willen weten over de gemeente. Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Meedoen is gratis.

Door het coronavirus is het doorgaan van deze cursus onder voorbehoud. Maar op basis van de huidige stand van zaken en de mogelijkheid om tijdens de cursus de maatregelen (zoals 1,5 meter afstand) te kunnen volgen, kunnen inwoners die interesse hebben zich al wel opgeven. Opgeven kan via de raadsgriffie.

INHOUD 'Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid?' Op deze vragen krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij een vergadering van de gemeenteraad.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en wordt verzorgd door ProDemos.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie